van der Horst

Belgium Driver Academy met Giovanni Van Lil in Junior Ford Fiesta Sprint Cup

Belgium Driver Academy - Ford Fiesta Sprint Cup
Belgium Driver Academy - Ford Fiesta Sprint Cup
Na het door Vanspringel Motorsport bekendmaken van het debuut van 16-jarige Nathan Vanspringel opteert ook Belgium Driver Academy voor de jeugd en zal het de 24-jarige Giovanni Van Lil bijstaan in zijn eerste passen in de autosport!
  • Circuit Zolder
Giovanni Van Lil
Giovanni Van Lil
“Giovanni heeft al heel wat kilometers afgelegd tijdens onze track days en zat daar ook al achter het stuur van de Fiesta, maar nam, op uitzondering van zijn debuutjaren in karting, nog nooit de start van een race,” zegt Christophe Pampel de bezielende kracht achter Euroracing en Belgium Driver Academy. “Het is een debutant en daarom leek het ons verstandig om hem de stiel te laten leren in de Ford Fiesta Sprint Cup. Vorig jaar is in de Junior Cup getoond dat de Fiesta Cup de ideale klasse is voor debutanten. Weinig vermogen, allemaal dezelfde auto’s en het is enkel de stuurmanskunst en ervaring die het verschil maken. In de huidige racerij opteert men al te makkelijk voor een pk-rijke auto en dat is volgens mij de verkeerde aanpak. Vooreerst moet je leren racen en dan pas denken aan het zwaardere geschut!”
 
Met Giovanni Van Lil keert Belgium Driver Academy terug naar de paddock van de Ford Fiesta Sprint Cup waarvoor zij in 2018 tekenden. Na het goede maar te kort uitgevallen debuut van Romain Degeer – twee keer op het podium in de Junior-klasse - was het wachten tot het Racing Festival om opnieuw de Ford Fiesta Sprint Cup van Belgium Driver Academy aan de start te zien van de Belgische Ford Fiesta Sprint Cup. Ondanks hun ervaring in de NASCAR Euro Series slaagden Maxim Pampel en Tsjech Martin Doubek er niet om vooraan een rol op te eisen.
 
“Martin was tijdens de outlap van de baan gegaan, wij hebben de auto nog proberen op te lappen maar de schade was zodanig groot dat Maxim onmogelijk aan de start kon verschijnen van Race 2,” licht Christophe het einde van hun aanwezigheid toe.
 
Voor Belgium Driver Academy wordt 2019 een rustiger jaar, waarin de Ford Fiesta Sprint Cup vooraan staat.
 
“Tenzij wijziging van laatste minuut geven wij verstek in de NASCAR Euro Series en in Belcar doen we voorlopig enkel de eerste twee races en de 24 Uren van Zolder met de Wolf en een auto in een ondergeschikte klasse. Voor de rest gaan we à la carte rijden in andere kampioenschappen zoals de Super Car Challenge. Maxim heeft steeds meer verplichtingen bij BMW en zal zich daarnaast bezighouden met het coachen van Giovanni in de Fiesta Cup. Zij kennen elkaar al zeer lang van in de periode in karting, het zijn ondertussen vrienden geworden en het was Maxim die Giovanni aanzette om te kiezen voor de Fiesta Cup.”

Kalender FFSC BE 2019

31-5 / 1-2 juni                      Würth Superprix – Circuit Zolder
21-22-23 juni                       Spa Euro Race – Spa-Francorchamps
12-13-14 juli                        Blancpain GT World Challenge  – Circuit Zandvoort
16-17-18 augustus             Gamma Racing Day – TT Circuit Assen
4-5 oktober                         TCR 500 Spa – Spa-Francorchamps
18-19-20 oktober                Finaleraces Assen – TT Circuit Assen

Persbericht Ford Fiesta Sprint Cup BelgiumSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Ford Fiesta Sprint Cup Belgium op dinsdag 29 januari 2019.
  • Shopa

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons