van der Horst

Belgium Racing besluit weekend voor eigen publiek op uitstekende manier

Joeri Janssens - Steven Brams
Joeri Janssens - Steven Brams
Belgium Racing kende op Circuit Zolder een druk weekend voor eigen publiek, met de tweede manche van de Porsche Carrera Cup Benelux en het derde treffen uit de BMW M2 CS Racing Cup Benelux. Het werd een weekend met een dubbel gevoel, met enerzijds de pechduivel die meermaals toesloeg in de Porsche-competitie, maar anderzijds twee uitermate sterke wedstrijden in de BMW M2 CS Racing Cup Benelux.

Koen Wauters - Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Koen Wauters - Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
In de Porsche Carrera Cup Benelux waren regerend kampioen Dylan Derdaele en Koen Wauters vastberaden met eremetaal huiswaarts te keren en de kwalificaties bleken alvast veelbelovend. “Ik draaide tijdens de kwalificaties mijn snelste chrono ooit op Circuit Zolder”, lacht een tevreden Koen Wauters. “Door professionele verplichtingen kon ik zaterdag echter niet deelnemen aan de eerste wedstrijd en op zondag stond Dame Fortuna duidelijk niet aan mijn zijde toen ik moest opgeven met remproblemen. Achteraf bekeken was de zege in de ProAm-klasse perfect haalbaar. Jammer, maar ik heb heel wat positiefs om op terug te blikken.”

Dylan Derdaele - Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Dylan Derdaele - Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Dylan Derdaele vatte beide races pas aan vanaf rij drie en vier en besefte daarmee dat hij voor een lastige opdracht stond. “De startplaats op zich vertelt echter weinig”, erkent de regerende kampioen. “De kwalificatie was rommelig en ik kende wat pech met het vinden van een vrije baan. Een 2 tiende snellere chrono had ons een plek op rij 2 opgeleverd bij race 1 en bij race 2 startte je daarmee vanaf de eerste rij, zo close was het. De races zelf waren vrij teleurstellend. In de eerste race had ik tien minuten van het einde de vijfde plaats vast toen ik bij het inhalen van de vierde in de grindbak werd getikt en een ronde verloor. De concurrent werd als schuldige aangeduid en kreeg een sanctie, maar daar koop ik uiteraard niets mee. In race 2 was de hoofdrol weggelegd voor de safety car en zag ik geen mogelijkheid om mijn vijfde positie te verbeteren. Revanche over twee weken in Zandvoort!”

Joeri Janssens/Steven Brams - Belgium Racing - BMW M2 CS Racing
Joeri Janssens/Steven Brams - Belgium Racing - BMW M2 CS Racing
In de BMW M2 CS Racing Cup Benelux wisten Joeri Janssens en Steven Brams te schitteren voor eigen publiek. Race 1 besloot het duo als derde Belg en eerste in hun klasse, maar vooral race 2 op zondag toverde een lach op veel gezichten. “Voor de start van de wedstrijd zei teamchef Jan Gabriëls mij dat het aan ons was om het weekend wat glans te geven. Kwestie van wat druk te leggen”, lacht Joeri Janssens. “We kenden een goede start, maar een uitstekende pit call van Belgium Racing tijdens een neutralisatie zorgde ervoor dat we flink wat plaatsen wonnen bij de verplichte pitstop. Steven bracht de BMW vervolgens naar de meet op de zesde plaats algemeen, als tweede Belg. Onverhoopt!

Ook Steven Brams toonde zich zondagavond opgetogen. “Dit is wat we een goed weekend noemen. Bij de trainingen op vrijdag had ik het gevoel dat er meer inzat, maar dat hebben we tijdens de races rechtgezet. Op zaterdag nam ik de start en finishten we als derde Belg en op zondag gaf een goed uitgekiende strategie ons vleugels en overschreden heel wat meer ervaren of intrinsiek snellere rijders na ons de meet. We snijden met een goed gevoel de lange zomerstop aan en dat voelt geweldig.”

De derde manche van de Porsche Carrera Cup Benelux staat gepland in het weekend van 25 en 26 juni op Circuit Zandvoort, eveneens het strijdtoneel wanneer de BMW M2 CS Racing Cup Benelux herneemt op 1 oktober.

Persbericht Belgium Racing TeamDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Nationaal op dinsdag 14 juni 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Superprix.
  • St. Paul

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons