van der Horst

Rookie Benjamin Lessennes temt de 'Groene Hel'

Benjamin Lessennes - Boutsen Ginion Racing
Benjamin Lessennes - Boutsen Ginion Racing
Hoewel na zijn prestaties op de Hungaroring niet totaal onverwacht, wierp de amper 18-jarige Benjamin Lessennes zich op de Nürburgring-Nordschleife op als dé revelatie van het afgelopen weekend. Op de mythische omloop waar circuitkennis een conditio sine qua non is om tot goede resultaten te komen, verbaasde de regerende TCR Benelux-kampioen vriend en vijand met zijn tiende en vierde plaats. Dit zonder voorheen ooit in de Groene Hel te hebben geracet en met een handvol rondjes met een standaard Honda Civic Type-R en flink wat Simtag-simulatorwerk als enige voorkennis. "Hoe ik het hier aanpak? Ik stel me geen vragen en ga er voor!" klonk het vooraf nuchter en onverschrokken uit de mond van de voormalige kartingtopper die zich als vervanger van Honda-fabrieksrijder Tiago Monteiro thuis voelt binnen het Waverse Boutsen-Ginion Racing.
  • LTF
Benjamin Lessennes
Benjamin Lessennes
Lessennes voegde de daad bij het woord en bewees een snelle leerling te zijn door zich in de kwalificatiesessie voor race 1 meteen in de top 10 te hijsen. "De vrije oefenritten werden op een vochtige baan verreden. Voor de kwalificatie kreeg ik dus voor het eerst een droog asfaltlint voor de wielen geschoven maar ik heb me niettemin vrij snel op mijn gemak gevoeld, ook al is het snelheidsgevoel op bepaalde stukken waar we  meer dan 240 km/u halen zondermeer indrukwekkend!" aldus Benjamin, reeds zijn hele kart- en toerwagencarrière geflankeerd door zijn oom Pierre.

"Er zijn heel wat bochten waarvan ik dacht ze nooit 'à fond' te zullen kunnen nemen, maar na enkele ronden weet je dat je er moet voor gaan en lukt het je ook. Ik heb me rot geamuseerd aan het stuur van de Civic, zonder te spreken van de unieke sfeer die rond deze etmaalrace hangt, tè gek!"
Benjamin Lessennes
Benjamin Lessennes
Nadat hij in de eerste wedstrijd op donderdag als tiende was geëindigd bevestigde de jongste van het veld vervolgens met een knappe zesde tijd in de kwalificatie voor races 2 en 3. In het tweede treffen kwam hij goed van de lijn weg: "ik was derde maar werd in de flank geramd door Rob Huff die zelf was aangetikt door een andere concurrent. Een gebroken verbindingsstang achteraan rechts noopte me tot opgave."

Boutsen-Ginion Racing
Boutsen-Ginion Racing
Het team van Olivier Lainé herstelde het euvel in een kwartier en de piloot van de  Civic #63 bedankte de crew en mentor Tiago Monteiro met een beresterke race. Die leverde hem  als bestgeklasseerde Honda-vertegenwoordiger een vierde stek op én de derdesnelste tijd in de race, spijts de voor deze snelle omloop minder gunstige schakelbakverhoudingen van de Civic.
 
Donderdag slaan de  WTCR-teams alweer hun tenten op in de Zandvoorter paddock voor de vierde meeting van het seizoen. "Van de tien omlopen die de serie dit jaar aandoet is Zandvoort het enige circuit dat ik ken om er reeds in TCR Benelux te hebben geracet. Mede door de steun die ik van het hele team, van Honda en van Tiago krijg voel ik me momenteel zelfzeker. Na een vijfde stek in Hongarije en een vierde plaats in Duitsland ga ik dit weekend voor het podium!"
 
Foto's: Hans van Onsem
 

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op donderdag 17 mei 2018.
  • Powerkit.shop

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons