van der Horst

Benjamin Lessennes vervangt herstellende Tiago Monteiro in Marrakech

Tiago Monteiro
Tiago Monteiro
Het nieuws zat er aan te komen en werd zonet bevestigd: Honda-rijder Tiago Monteiro is nog steeds niet voldoende hersteld van de zichtproblemen die hij opliep na zijn zware crash vorig jaar in september en moet noodgedwongen forfait geven voor de eerste WTCR-manche begin april in Marrakech. Boutsen Ginion Racing meldde dat testrijder Benjamin Lessennes de Portugees zal vervangen achter het stuur van de Honda Civic Type R TCR.
Brute pech en bijzonder frustrerend voor de Portugees die, medisch prima begeleid, er reeds maanden alles aan doet om tijdig fit te geraken voor de start van een veelbelovend WTCR-seizoen.
​"Mijn fysieke conditie is inmiddels nagenoeg oké, het zelfde kan helaas niet worden gezegd van de oogproblemen waarmee ik nog steeds kamp. Dat maakt dat een terugkeer naar het echte racewerk momenteel nog niet aan de orde van de dag is", aldus Monteiro. In het dagelijkse leven ondervindt de man uit Porto nog nauwelijks problemen, maar dubbelzicht en problemen om zich te focussen op een punt in de verte als gevolg van beschadigde oogzenuwen maken het hem nog niet mogelijk om te gaan racen.
​"Een risico dat ik vandaag nog niet kan nemen. Uiteraard ben ik extreem ontgoocheld maar ik werk voluit verder aan mijn volledig herstel, het vergt alleen meer tijd dan verwacht. Ondertussen zal ik het team wel ter plekke steunen met mijn ervaring en knowhow, een niet onbelangrijk gegeven ook al om er de teamspirit in te houden", aldus Monteiro nog.

Benjamin Lessennes
Benjamin Lessennes
​Het noodgedwongen fofait van Monteiro is, laten we eerlijk zijn, goed nieuws voor diens vervanger Benjamin Lessennes, de Belgische youngster die vorig jaar de TCR Benelux-titel voor en met Boutsen Ginion Racing veroverde en die Monteiro recent ook tijdens testritten in Zandvoort verving.
​"Ik ben uiteraard blij te kunnen debuteren met Boutsen Ginion al had ik gehoopt dat dit in prettiger omstandigheden zou zijn gebeurd. Ik weet niet hoeveel wedstrijden ik in zijn plaats zal betwisten, maar ik wens hem een snel herstel toe. Ik heb inmiddels ervaring met de wagen en denk dat ik een prima job kan doen, al ligt de WTCR-lat overduidelijk veel hoger dan de competitie waarmee ik tot dusver werd geconfronteerd", aldus Lessennes die woensdag en donderdag in Barcelona reeds aan de bak komt tijdens de collectieve test aldaar.

Foto: Boutsen Ginion Racing & Honda Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op maandag 26 maart 2018.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons