van der Horst

Benjamin Leuchter vervolledigt Sebastien Loeb Racing line up

Benjamin Leuchter
Benjamin Leuchter
Benjamin Leuchter krijgt het stuur van de vierde en laatste nog te begeven Sebastien Loeb Racing VW Golf GTI TCR toegewezen. De Duitser wordt zodoende teamgenoot van Rob Huff, Mehdi Bennani en Johan Kristofferson bij het Franse team. Leuchter die reeds geruime tijd deel uitmaakt van de Volkswagen-familie als Driving Experience Instructor was van bij het begin betrokken bij de ontwikkeling van de Golf GTI TCR en krijgt thans de kans zijn kunnen op het hoogste niveau te bewijzen. .
Benjamin Leuchter
Benjamin Leuchter
Leuchter racete met succes in eenzitterklassen (Formula BMW; Duitse F3) alsook in ADAC TCR Germany. In 2016 vestigde hij een nieuw ronderecord  op de Nordschleife voor voorwiel aangedreven productiewagens in een Golf GTI Clubsport S alvorens het jaar daarop de klasseoverwinning tijdens de 24U aldaar te claimen. Samen met o.m. Jean-Karl Vernay  won hij recent ook de TCR-klasse in de 24H van Dubai met een door Liqui Moly Team Engstler ingezette Golf GTI.
 “Deel kunnen nemen aan de World Cup is een kinderdroom die bewaarheid wordt" aldus de 31-jarige piloot uit Duisburg die een sleutelrol speelde in het test- en ontwikkelingswerk van de Golf GTI TCR. "Ik ben opgetogen met dit zitje en zal mijn uiterste best doen om de Duitse kleuren waardig te verdedigen. Ik ken dan wel slechts twee van de tien omlopen, maar ik ben een snelle leerling".
 
Ook Volkswagen Motorsport-baas Sven Smeets is opgezet met het feit Benjamin Leuchter aan een stek in het WTCR-peloton te hebben kunnen helpen. "Benny maakt  reeds jaren deel uit van de VW-familie en was van bij de start betrokken bij de ontwikkeling van de wagen. Zijn resultaten spreken voor zich en hij leverde uitstekend werk tijdens de testsessie, zowel op de baan als wat de samenwerking met de ingenieurs betreft ."
 
WTCR-promotor François Ribeioro van zijn kant stelde er nooit een geheim van gemaakt  te hebben een Duitser full time in het WTCR aan het werk te willen zien. "Dat Volkswagen Motorsport en Sebastien Loeb Racing hun vertrouwen in Leuchter hebben gesteld is prima nieuws. Hij behaalde goede resultaten in TCR racing en het wordt interessant te zien hoe hij zich zal bewijzen op de #WTCR2019SUPERGRID" klink het.
 
Foto: VW Motorsport & FIA WTCRSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op woensdag 30 januari 2019.
  • VR Racing

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons