van der Horst

Bentley Bentayga is klaar voor de Pikes Peak-heuvelklim

Bentley Bentayga Pikes Peak
Bentley Bentayga Pikes Peak
Zoals we reeds eerder berichtten op Autosport.be heeft Bentley zijn zinnen gezet op de Pikes Peak-klimkoers in het Amerikaanse Colorado. De Britse bouwer van luxe bolides heeft als doel om met de machtige Bentayga het record van snelste productie-SUV op zijn naam te zetten. De 96ste editie van de Pikes Peak International Hill Climb wordt aanstaande zondag betwist.
Bentley Bentayga Pikes Peak
Bentley Bentayga Pikes Peak
Meervoudig Pikes Peak-winnaar Rhys Millen heeft van Bentley de opdracht gekregen om het staande record voor productie-SUV’s komende zondag uit de boeken te rijden. In 2013 slaagde een Range Rover Sport erin om de 19,99 kilometer naar boven in een recordtijd van 12 minuten en 35,1 seconden af te werken. De piloot uit Nieuw-Zeeland krijgt nu de beschikking over een 600 pk krachtige Bentayga, die wordt aangedreven door een brute W12-krachtbron.

Bentley Bentayga Pikes Peak
Bentley Bentayga Pikes Peak
Om mee te kunnen doen in de zogenaamde Production class zijn slechts een aantal minimale aanpassingen toegestaan. Zo is de monster-Bentayga met het oog op de veiligheid voorzien van een rolkooi, een racezitje en een brandblusvoorziening. Om de Britse SUV wat wendbaarder voor de bochtige heuvelklim te maken werd er in totaal 300 kg aan interieur uit de auto verwijderd. Ook plaatste Bentley een Akrapovic uitlaatsysteem onder de Bentayga.

Voor de 96ste keer start op 24 juni de beroemde race naar de wolken op 2.862 meter boven zeeniveau om na 156 bochten op een hoogte van 4.302 meter te eindigen. De wedstrijd belooft komende zondag bol te staan van de recordpogingen, ook Volkswagen aast met de elektrische I.D. R Pikes Peak op een record.

Foto's: Bentley Media
 



  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons