Total 24 Hours of Spavan der Horst

Bertrand Baguette blijft in Super GT maar verhuist naar Real Racing

Bertrand Baguette
Bertrand Baguette
Bertrand Baguette is al verschillende jaren actief in Japan en ook komend seizoen komt hij uit in het Japanse Super GT-kampioenschap. Groot verschil met de vorige seizoenen is dat onze landgenoot dit jaar niet langer zal racen voor Nakajima Racing, maar voor Real Racing. Ook Jenson Button blijft actief bij Honda in de Super GT.
Bertrand Baguette/Daisuke Nakajima - Nakajima Racing Honda NSX
Bertrand Baguette/Daisuke Nakajima - Nakajima Racing Honda NSX
Met de NSX van Nakajami Racing kon Baguette nooit een gooi doen naar de titel. Het team kon hem zelden een echt competitieve wagen voorschotelen, voornamelijk wegens het gebruik van Dunlop-rubber dat zich minder competitief toonde dan de banden van Bridgestone. Real Racing is een van de door Honda officieel gesteunde teams en maakt gebruik van Bridgestone-banden, wat Baguette moet toelaten om eindelijk mee vooraan te strijden. Onze landgenoot krijgt Koudai Tsukakoshi als teamgenoot, de Japanner rijdt al vanaf 2008 voor Real Racing.

Nakajima Racing zet ook opnieuw een Honda NSX in maar nu voor het duo Tadasuke Makino/Narain Karthikeyan. De andere Honda-teams actief in het Super GT-kampioenschap zijn Team Mugen (Daisuke Nakajima/Hideki Mutoh), Team Kunimitsu (Jenson Button/Naoki Yamamoto) en Team Aguri (Tomoki Nojiri/Takuya Izawa).

Foto's: Honda Motor Europe
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Super GT op vrijdag 11 januari 2019.
  • Powerkit.shop

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons