van der Horst

Bomvolle entrylist voor Gulf 12 Hours 2019

McLaren Customer Racing - McLaren 720S vs. Kessel Racing - Ferrari 488 GT3
McLaren Customer Racing - McLaren 720S vs. Kessel Racing - Ferrari 488 GT3
De Gulf 12 Hours lijkt ook in 2019 de wind in de zeilen te hebben. Na een reeds goed gevuld startveld bij de editie van vorig jaar, kan de organisatie ook dit jaar rekenen op een naar eigen zeggen uitverkocht startveld voor haar dubbele zes uurs race op het Yas Marina Circuit in de Verenigde Arabische Emiraten.
  • Dreamdrive
Car Collection Motorsport - Audi R8 LMS
Car Collection Motorsport - Audi R8 LMS
Exact drie maanden geleden vertelde organisator Andrea Ficarelli aan Autosport.be reeds dat hij dit jaar voor het eerst wagens zou moeten gaan weigeren en op anderhalve maand voor het evenement lijkt een nieuwe versie van de deelnemerslijst die stelling te bevestigen. Rijdersnamen zijn er, zoals we ondertussen gewend zijn, nog niet, maar de lijst bevat wel liefst 19 GT3's - in lijn met de eerder aangekondigde getallen. Binnen GT3 is er nog steeds een opsplitsing in Pro-bezettingen (drie stuks), Pro-Am (6 bolides) en Am (10 wagens). Net als de vorige jaren, is Ferrari het sterkst vertegenwoordigd, met 7 wagens.

GDL Racing - Lamborghini Huracán Super Trofeo
GDL Racing - Lamborghini Huracán Super Trofeo
Naast de GT3-machinerie die voor de algemene zege moet strijden, tellen we ook acht GT4-bolides, vier wagens volgens LMP3-specificatie en zes wagens die uitkomen in de GT Cup-klasse. Die laatste divisie wordt dit jaar voor het eerst onderverdeeld in twee groepen om BoP-problemen te vermijden: een GT Cup 1 met de Lamborghini Huracan Super Trofeo en een GT Cup 2 met de Porsche 911 GT3 Cup.

Andrea Ficarelli
Andrea Ficarelli
Ondanks eerdere berichten om de grid te beperken tot 34 wagens, staat de deur naar meer bolides toch nog op een kier. Zo vertelt de organisatie in een gesprek met Autosport.be: "We staan onder grote druk van enkele teams die nog extra wagens willen laten rijden. We hebben een plan om meer dan 34 wagens toe te laten, op voorwaarde dat enkele wagens tanktorens kunnen delen en we, in sommige gevallen, twee wagens per pitbox kunnen stallen. We willen ook nog enkele GT Cup-wagens toevoegen om een degelijk verschil te krijgen tussen de bolides uit GT Cup 1 en GT Cup 2."

Algemeen podium Gulf 12 Hours 2018
Algemeen podium Gulf 12 Hours 2018
Afgelopen jaar won Kessel Racing voor de vierde opeenvolgende maal, ongezien tot dusver in de geschiedenis van de dubbele endurance race op het Yas Marina Circuit. De Zwitserse Ferraristi kregen de zege echter niet cadeau en hadden na 12 uur racen slechts 27 tellen bonus op de Car Collection Motorsport Audi, die een maand later met o.m. Fred Vervisch zou triomferen in de 24H van Dubai. Ook dit jaar mogen we ons dus opmaken voor een mooie strijd, met op de startlijst heel wat prominente namen uit de GT-racerij, inclusief 24H Spa-winnaar GPX Racing. Zoals de voorbije jaren zal Autosport.be ook ditmaal ter plaatse verslag uitbrengen.

Voorlopige deelnemerslijst Gulf 12 Hours 2019

TeamWagenKlasse
Attempto RacingAudiGT3 Pro
GPX RacingPorscheGT3 Pro
HTP MotosportAMG MercedesGT3 Pro
Barwell MotorsportLamborghiniGT3 ProAm
Dinamic MotorsportPorscheGT3 ProAm
GPX RacingPorscheGT3 ProAm
Kessel RacingFerrariGT3 ProAm
Spirit of RaceFerrariGT3 ProAm
Uwe Alzen AutomotiveAudiGT3 ProAm
3Y TechnologyBMWGT3 Am
ASP Auto Sport PromotionAMG MercedesGT3 Am
Attempto RacingAudiGT3 Am
Iron LynxFerrariGT3 Am
Iron LynxFerrariGT3 Am
Iron LynxFerrariGT3 Am
LP RacingLamborghiniGT3 Am
Monster VR46 KesselFerrariGT3 Am
Spirit of RaceFerrariGT3 Am
SPS PerformanceAMG MercedesGT3 Am
3Y TechnologyBMWGT4
Balfe MotorsportMcLarenGT4
Balfe MotorsportMcLarenGT4
Ciceley MotorsportAMG MercedesGT4
David Appleby EngineeringAston MartinGT4
Dragon RacingAMG MercedesGT4
Optimum MotorsportAston MartinGT4
SVC Sport ManagementAMG MercedesGT4
ARC BratislavaGinettaP3
BHK MotorsportLigierP3
United AutosportsLigierP3
United AutosportsLigierP3
Artline RacingLamborghiniGT Cup 1
Dragon RacingLamborghiniGT Cup 1
GDL RacingLamborghiniGT Cup 1
BrookspeedPorsche CupGT Cup 2
GDL RacingPorsche CupGT Cup 2
MRS GT RacingPorsche CupGT Cup 2


Foto's: Martijn Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op woensdag 30 oktober 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Gulf 12 Hours.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons