van der Horst

Boobies: Gin voor hem en haar via Dylan Derdaele

Boobies gin
Boobies gin
Regerend Belcar-kampioen en viervoudig winnaar van de 24 Uur van Zolder Dylan Derdaele schaart zich mee achter de promotie van de Boobies gin. Boobies ontstond in volle coronacrisis en wil een kwalitatief hoogstaande gin zijn die een breed publiek aanspreekt. Het destillaat wordt geproduceerd door Sterkstokers in Hoogstraten in de Noorderkempen en gecommercialiseerd door Dylan Derdaele, Laurens Meynaerts van Sentower park, Hasselaar Marc Janssen en Thomas Monnens, CEO van Derdaele+.
“Ik ken Laurens, Marc en Thomas al geruime tijd en aan het begin van de coronacrisis zochten we naar een gezamenlijk project. Al vrij snel ging de discussie richting een eigen gin, met een leuk etiket. De gin blijkt echter aan te slaan, want we verkochten al meer dan 1000 flessen en dat zonder enige vorm van speciale marketing”, vertelt Derdaele aan Autosport.be.

Dylan Derdaele
Dylan Derdaele
“Een naam en etiket bedenken is één ding, maar uiteraard draait het bij een gin om meer dan dat”, vult Laurens Meynaerts aan. “We besloten met Sterkstokers in zee te gaan en zij hebben ons geadviseerd bij de proeven en ontwikkeling. Na ettelijke weken waren we aanbeland bij een recept dat ons beviel en dat we dus op de markt gebracht hebben. Voor ons is dit allemaal zeer nieuw, want niemand heeft ervaring met het maken en commercialiseren van een gin. We gaan bovendien de autosport gebruiken als platform om Boobies mee naamsbekendheid te geven.”

Laurens Meynaerts - Dylan Derdaele
Laurens Meynaerts - Dylan Derdaele
“De samenwerking met Sterkstokers verliep trouwens bijzonder goed", vervolgt Meynaerts. "We wilden absoluut geen goedkope gin met een leuk etiket. Neen, we wilden iets bijzonders dat toch een breed publiek aansprak. Een kwalitatief goede gin, zonder een zeer uitgesproken smaak. Uiteraard is de branding deel van het concept, we hebben een toffe fles en een dito etiket. De branding is zeker niet seksistisch of denigrerend bedoeld, maar ik denk dat hij bij heel wat mannen en vrouwen in de smaak zal vallen (lacht). We hebben overigens reeds plannen voor enkele speciale edities, waaronder een bijzondere Christmas Edition.”

Boobies, een kruidige gin met toetsen van blauwe bessen, druiven en florale smaken, is online te koop via Grapes House of Wines voor 42,99 euro.



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Varia op zondag 30 augustus 2020.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons