van der Horst

Brands Hatch: Century Motorsport houdt stand voor winst

Century Motorsport - BMW M4 GT3
Century Motorsport - BMW M4 GT3
De voorlaatste manche van de British GT werd afgewerkt in Brands Hatch en het werd een nagelbijter. Het draaide uiteindelijk uit op een duel tussen de Century Motorsport BMW van Darren Leung en Dan Harper en de Beechdean AMR Aston Martin van Ross Gunn en Andrew Howard, waarbij Harper met het beslissende inhaalmanoeuvre en een sterke verdediging de overwinning veilig stelde. In GT4 ging de winst naar de Academy Motorsport Ford van Erik Evans en Matt Cowley.
  • Powercars
Darren Leung en Dan Harper
Darren Leung en Dan Harper
Bij de start was het de polesittende 2 Seas Motorsport Mercedes die een gat probeerde te slaan, om zo toch niet al te zwaar te lijden tijdens de pitstops van de opgelegde succespenalty. Maar voor James Cottingham en Jonny Adams liep dat plan mis vanwege een aantal safety car periodes die roet in het eten gooiden. Hierdoor promoveerde de Beechdean AMR Aston Martin naar de kop, met achter hem de BMW van Century Motorsport. Maar gezien zij dicht bij elkaar zaten door alsnog een safety car, werd Gunn op de huid gezeten door Harper. Deze laatste geraakte er uiteindelijk voorbij, al werden de rollen wel omgedraaid. Gunn bleef telkens binnen de seconde, maar terug voorbijsteken lukte niet. De derde plaats ging uiteindelijk toch nog naar Cottingham en Adams, die ondanks de maximumpenalty zich toch nog op het podium konden hijsen.

Academy Motorsport - Ford Mustang GT4
Academy Motorsport - Ford Mustang GT4
Bij de GT4's werd het een dominant vertoon van de Academy Motorsport Ford. Al hadden zij ook geluk om niet in de problemen te geraken, in tegenstelling tot kampioenschapsleiders Charles Clark en Jack Brown die al vroeg de handdoek in de ring mochten gooien. Aan de meet had de Ford een riante voorsprong van achttien seconden op de R Racing Aston Martin van Josh Miller en Seb Hopkins, terwijl Michael Johnston en Chris Salkeld met de Century Motorsport BMW op het laagste podiumtrapje eindigden.

Foto's: British GT



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in British GT Championship op maandag 11 september 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Brands Hatch.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons