van der Horst

Brands Hatch: Mercedes andermaal aan het feest

Start race 1
Start race 1
Na een afwezigheid van vijf jaar was de DTM weer aanwezig te Brands Hatch en de Mercedes-dominantie anno 2018 zette zich weer door. Op zaterdag boekte Daniel Juncadella zijn allereerste DTM-zege terwijl Paul di Resta en Gary Paffett er op zondag een dubbel van maakten. De laatste twee piloten ontpoppen zich ook meer en meer als de twee grootste kanshebbers op de titel. Ondanks de tweede plek van Augusto Farfus op zaterdag was BMW niet helemaal bij de les. Met Timo Glock beide malen buiten de punten is het nu Marco Wittmann in P3 die de eerste uitdager lijkt te gaan worden samen met Lucas Auer.
Daniel Juncadella - Mercedes-AMG Motorsport Remus
Daniel Juncadella - Mercedes-AMG Motorsport Remus
Slechts enkele weken na zijn allereerste DTM-podium, heeft Juncadella zijn eerste zege te pakken in het populaire kampioenschap. De Spanjaard verloor bij de start nog twee plaatsen maar maakte dat helemaal goed met een verbluffend tempo. Aan de streep had hij na 41 rondjes een voorsprong van bijna acht seconden op Farfus. De Braziliaan van zijn kant scoorde zijn eerste podium sinds de finale in 2016. Lucas Auer debuteerde op het circuit met een derde plek waardoor hij een uitstekende zaak doet in de tussenstand. Titelverdediger Rast was niet voor het eerst dit seizoen de enige Audi-piloot die een rol van betekenis speelde, de Duitser werd vierde. Voor de titelstrijd deed vooral Paffett een goede zaak met P6 tegenover P16 voor di Resta.

Start race 2
Start race 2
De twee grootste titelkandidaten stonden op zondag samen op de eerste rij. De Schot vertrok als tweede maar haalde de Engelsman in na de eerste bocht en nam de leiding. Na een neutralisatie wegens een botsing tussen Farfus, Robin Frijns en Auer ging di Resta er vandoor en won uiteindelijk met een secondje voor op Paffett. Rast was andermaal de beste Audi-piloot en versloeg voor het podium Pascal Wehrlein. Eerste BMW was Marco Wittmann die zo de derde plek in de tussenstand overneemt van Auer. De volgende wedstrijd is op het Italiaanse Misano waar men geschiedenis zal schrijven met de allereerste nachtwedstrijden in de DTM. Zowel op zaterdag als de dag erna vertrekken de bolides om 22u30.

UITSLAG RACE 1
UITSLAG RACE 2

Tussenstanden:
Rijders:

1. Gary Paffett (Mercedes) 177
2. Paul di Resta (Mercedes) 148
3. Marco Wittmann (BMW) 110
4. Lucas Auer (Mercedes) 110
5. Edoardo Mortara (Mercedes) 101

Teams:
1. Mercedes-AMG Motorsport Petronas 261
2. Silberfeil Energy Mercedes-AMG Motorsport 211
3. Mercedes-AMG Motorsport Remus 205
4. BMW Team RMR 184
5. BMW Team RMG 150

Merken:
1. Mercedes 677
2. BMW 404
3. Audi 203

Foto's: DTM



Dit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in Deutsche Tourenwagen Masters op maandag 13 augustus 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Brands Hatch DTM.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons