van der Horst

Carlos Sainz Jr. wordt Ferrari-rijder in 2021

Carlos Sainz
Carlos Sainz
Het Formule 1-team van Ferrari heeft zopas bekendgemaakt dat Carlos Sainz Jr. in 2021 de plaats zal innemen van de afscheidnemende viervoudige wereldkampioen Sebastian Vettel. De Spanjaard zal na twee seizoenen vertrekken bij McLaren en wordt minstens twee seizoenen de teamgenoot van Charles Leclerc.
De 25-jarige Charlos Sainz, gewezen kampioen in de Formule Renault 2.0 NEC en 3.5 Series, debuteerde vijf jaar geleden
Carlos Sainz Jr. - Scuderia Toro Rosso
Carlos Sainz Jr. - Scuderia Toro Rosso
in de Formule 1 als teamgenoot van Max Verstappen bij Toro Rosso. Na een bij momenten troebele samenwerking, werd de Nederlander doorgeschoven naar Red Bull Racing en bleef zijn voormalige rivaal tot 2017 bij het tweede team van de Oostenrijkse energiedrank. Vanaf het einde van dat seizoen kreeg hij de kans om de matige presterende Jolyon Palmer te vervangen bij Renault. Hij slaagde er echter niet in om zijn missie, beter te doen dan teamgenoot Nico Hülkenberg, tot een goed einde te brengen.

Carlos Sainz - McLaren MCL34
Carlos Sainz - McLaren MCL34
Dankzij een transfer naar McLaren, waar hij met de hulp van landgenoot Fernando Alonso werd binnengehaald, kon de zoon van de rallykampioen zich opnieuw in de kijker rijden. Een reeks constante prestaties bekroond met een podiumplaats in Brazilië leverden hem een zesde plek op in de eindstand van het kampioenschap, goed genoeg om de interesse te wekken van Ferrari. De Italiaanse constructeur was op zoek naar iemand die goed aansloot bij het team - lees: Charles Leclerc is de onbetwiste nummer 1 - en een rijder financieel een haalbare kaart zou blijken, na de geleden schade door de coronacrisis.

"Met vijf seizoenen ervaring, heeft Carlos zijn talent bewezen en getoond dat hij over de technische vaardigheden en de juiste troefkaarten beschikt om deel uit te maken van onze familie", reageert Team Principal Mattia Binotto. "Met Charles en Carlos beschikken we in 2021 over het jongste rijdersteam van de voorbije vijftig jaar voor de Scuderia, maar het is de best mogelijke combinatie om te slagen in onze missie: wereldkampioen worden."

Foto's: Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Formule 1 op donderdag 14 mei 2020.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons