van der Horst

Catsburg en Farfus ontdekken nieuwe montuur tijdens Hyundai Motorsport-test in Portimão

Hyundai i30 N TCR
Hyundai i30 N TCR
Het wordt sowieso wachten tot na Nieuwjaar om de exacte rijders-line up binnen de beide, nog te benoemen, Hyundai-zusterteams te kennen, maar inmiddels rust het Hyundai Motorsport Customer Racing niet op zijn lauweren. Eerder deze week werd op het Algarve International Circuit in Zuid-Portugal gestart met de voorbereidingen voor het nieuwe WTCR-seizoen waarbij alle vier de genomineerde rijders in actie kwamen. Regerend kampioen Gabriele Tarquini en zijn BRC Racing Team-teamgenoot Norbert Michelisz namen de eerste dag voor hun rekening, naderhand kregen nieuwkomers Nicky Catsburg en Augusto Farfus voor het eerst het stuur van de i30 N TCR in handen.
Norbert Michelisz - Gabriele Tarquini - BRC Racing Team
Norbert Michelisz - Gabriele Tarquini - BRC Racing Team
Waar Tarquini en Michelisz onder meer verschillende combinaties van dempers en veren uittestten en toetsten aan eerdere banktests, namen onze Noorderbuur en de Braziliaan de fijntuning voor hun rekening tijdens hun eerste, volledig volgens plan verlopen kennismaking.
Beiden vonden al snel het goede ritme en naarmate hun kennis van wagen en omloop groeide werden de chrono's onvermijdelijk scherper gesteld. Na Nieuwjaar wordt het testwerk verdergezet door zowel de vier WTCR-rijders als de Hyundai Motorsport-klanten in de onderscheidene TCR-kampioenschappen.

Andrea Adamo
Andrea Adamo
De  FIA World Touring Car Cup was afgelopen seizoen bijzonder competitief en iedereen verwacht dat het volgend jaar nog zwaarder wordt. Onze Hyundai i30 N TCR-klanten kenden een sterk openingsjaar maar we moeten er beslist nog harder tegenaan om er zeker van te zijn dat ze op dat zelfde hoge niveau kunnen blijven presteren. Het testwerk van deze week hielp niet alleen onze vier WTCR-rijders vooruit;  we puurden er tevens meer info uit die we aan onze klanten kunnen meegeven opdat die het maximum uit hun wagens zouden kunnen halen tijdens hun eigen tests" aldus Hyundai Motorsport Customer Racing Deputy General Manager Andrea Adamo.

Norbert Michelisz
Norbert Michelisz
Norbert Michelisz: “Elke gelegenheid om wat meer over de i30 N TCR op te steken betekent een stap vooruit.  De test maakte het mogelijk om het werk van de ingenieurs in de workshop te toetsen aan de bevindingen op de baan en een gedetailleerder feedback over de wijzigingen aan de set-up te geven. Portimão met zijn talrijke niveauverschillen bleek de ideale omloop om aan de ophanging van de wagen te sleutelen".

Gabriele Tarquini
Gabriele Tarquini
Gabriele Tarquini: “Altijd leuk opnieuw achter het stuur van de Hyundai i30 N TCR te kunnen kruipen na een break. Noch ikzelf noch het team kan het zich veroorloven stil te blijven zitten, het is belangrijk het chassis verder te ontwikkelen en de evolutie ervan als rijder te doorgronden. De test gaf me ook de gelegenheid samen te werken met Nicky en Augusto en mijn knowhow van de ontwikkeling van de auto alsook mijn rijervaring met hen te delen."
 
Nick Catsburg
Nick Catsburg
Nicky Catsburg:Mijn eerste kennismaking met de Hyundai, de eerste ook met een TCR-auto, leerde me dat het een totaal ander soort auto is dan deze waarmee ik tot dusver reed. De handelingskarakteristieken daarentegen verschillen niet veel met deze van andere voorwielaangedreven auto's waarmee ik voorheen racete. Gabriele leverde prima ontwikkelingswerk af en Hyundai Motorsport zorgde voor een sterke package."
 
Augusto Farfus
Augusto Farfus
Augusto Farfus:Hoewel het al van 2006 was geleden dat ik met een voorwielaangedreven wagen reed voelde ik me al meteen op mijn gemak en was ik in staat om de auto te pushen. Vooraf hadden Gabriele en Norbi me al een idee gegeven wat ik van de balans van het chassis kon verwachten en hun ervaringen bleken waardevol. Dat neemt niet weg dat ik aangenaam verrast was er al zo snel op volle snelheid tegenaan te kunnen gaan".

Foto's: Hyundai Motorsport & Hans van OnsemSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op vrijdag 21 december 2018.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons