van der Horst

Christian Vietoris maakt Strakka line-up compleet

Strakka Racing - Mercedes-AMG GT3
Strakka Racing - Mercedes-AMG GT3
Strakka heeft haar line-up voor de Blancpain GT Series Endurance Cup compleet. De derde Mercedes-AMG GT3 van het team zal in de topklasse uitkomen, met een bezetting die bestaat uit twee ex-DTM rijders. Christian Vietoris zal de wagen in Monza namelijk delen met Adrien Tambay (ex Audi) en David David Fumanelli. Vietoris kwam zes jaar lang voor Mercedes uit in de DTM en vervult de rol van reserverijder in het laatste seizoen van het merk met de ster. De Duitser deed eerder al ervaring op met de Mercedes-AMG GT3 in de 24 Uur van de Nürburgring.
Tambay heeft ook zijn roots in DTM, maar werd eind 2016 na vijf seizoenen door Audi aan de deur gezet. Fumanelli is een bekende naam in de Blancpain-paddock en kwam vorig jaar al voor Strakka Racing in actie. De Italiaan won in 2015 de Renault Sport Trophy met de RS01. De andere Pro-bolide van het Britse team wordt bemand door Maxi Götz, Maxi Buhk en Alvaro Parente, terwijl teameigenaar Nick Leventis, Lewis Williamson en Chris Buncombe uitkomen in Pro-Am.

Wie Vietoris tijdens de volgende wedstrijden van het uithoudingskampioenschap zal vervoegen, is nog niet bekendgemaakt. Strakka Racing meldde eerder wel al dat David Fumanelli in Silverstone de vervanger wordt van Alvaro Parente, die dan verplichtingen heeft in de Pirelli World Challenge, en tijdens de 24 Uur van Spa de vierde man wordt op het Pro Am-exemplaar.

Foto: Strakka

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Endurance op woensdag 11 april 2018.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons