van der Horst

Circuit de Barcelona-Catalunya eind maart decor voor tweedaagse officiële test

Circuit de Barcelona Catalunya
Circuit de Barcelona Catalunya
Net als vorig jaar houdt de WTCR-karavaan op weg naar de seizoensopener in Marrakech halt in Barcelona voor een eerste en meteen ook laatste collectieve test. Op 28 en 29 maart tekent het merendeel van de deelnemers aan het tweede WTCR-seizoen present op Circuit de Barcelona Catalunya voor een laatste oefengalop vooraleer het seizoen een week later in Marokko van start gaat. Enkel een handvol rijders die op dat ogenblik deelnemen aan een manche van de Intercontinental GT Challenge in de States laat verstek gaan voor het rendez-vous op Spaanse bodem.
  • Powercars
Circuit de Barcelona Catalunya
Circuit de Barcelona Catalunya
Circuit de Barcelona-Catalunya is een voor de hand liggende keuze voor onze tweedaagse test. De omloop is een beproefde testomloop met uitstekende faciliteiten en een interessante variatie van bochten. Bovendien ligt het circuit op de route die de teams nemen op weg naar de zeeoversteek naar Marokko" verduidelijkt  WTCR/Oscaro-promotor François Ribeiro de keuze.

John Filippi - Campos Racing Cupra TCR
John Filippi - Campos Racing Cupra TCR
De 4.655 km lange omloop nabij Montmelo was reeds in 2018 het decor voor de voorstelling van de teams en rijders aan de toen nieuwe serie. Vorig jaar toonde John Filippi er zich de snelste aan boord van zijn Campos Racing Cupra TCR, maar het ligt voor de hand dat de teams er niet in hun kaarten zullen laten kijken.

Foto's: Hans van OnsemSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op vrijdag 15 februari 2019.
  • Shopa

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons