van der Horst

Circuit Zolder, donderdag 12 juli 2018 – Internationale testdag / RMA Trackday and Driving Events

JJ Motorsport - BMW M4 GT4
JJ Motorsport - BMW M4 GT4
Alweer wat anders deze donderdag te Circuit Zolder, van een “Internationale testdag” konden we moeilijk spreken want zoals voorzien had het Britse RMA zijn trackday na woensdag in Francorchamps precies een dagje later in Zolder geplant. Enkele niets vermoedende Belgische teams, die toch wat test rondjes nodig hadden alvorens naar de laatste echte testdag voor de 24 hrs van Zolder toe te leven, voegden zich dan maar een samen bij de RMA trackday deelnemers en konden zo erbij op het dan toch al goed gevulde circuit.
  • LTF
RMA trackday
RMA trackday
Een met zeventig wagens gevulde deelnemerslijst had RMA al alvorens ze afzakten naar Limburg. Drie vierde van die wagens waren mooie exoten met ronkende namen zoals Lamborghini, Ferrari, McLaren, Nissan GT-R, Audi R8, Mercedes, Lotus, TVR, BMW naast veel Porsche’s.
 
Ferrari 458 GT3
Ferrari 458 GT3
De races bolides moesten helemaal niet onderdoen met toch een viertal Ferrari’s uit het Britcar Dunlop Endurance Championship met David Mason en Ross Wylie maar ook een handvol Caterham of Super 7 tweezitters zorgden samen met een tweetal Radical’s voor veel spektakel. De ex-MSE motorsport BMW M235i Cup van de vader-zoon combinatie Van Samang was eveneens mee over het kanaal gekomen en reed dus terug in Limburg.    
 
G&R Motorsport - BMW M1 E87
G&R Motorsport - BMW M1 E87
Ook Recep Sari en Bart Lievens hadden met de Belcar #416-BMW M4 GT4 een plaatsje weten te bemachtigen op het asfalt net zoals G&R Motorsport, maar hun #157-Belcar BMW M1 E87 maakte net voor TB-chicane even kennis met een tragere Renault Clio en de betonnen muur en ze moesten bijgevolg al voor de lunchpauze de handdoek werpen.
 
Verder waren er nog enkele race-Lotussen, BMW’s en een paar Renault Clio’s.       
 
Iemand of iets vergeten? Sorry.
“Bij leven en welzijn, tot donderdag 2 augustus”.

Meer foto's vindt u HIER

Foto's: Ronald Janssens
 

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Janssens in Circuit Nationaal op donderdag 12 juli 2018.
  • VR Racing

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons