van der Horst

Circuit Zolder, donderdag 17 mei 2018 – Internationale testdag: Tiago Monteiro opnieuw achter het stuur

Tiago Monteiro - Boutsen Ginion Racing Honda Civic TCR
Tiago Monteiro - Boutsen Ginion Racing Honda Civic TCR
Donderdag 17 mei vond er weer een internationale testdag plaats op Circuit Zolder. De opvallendste deelnemer was wel Tiago Monteiro, die na een lange herstelperiode weer achter het stuur kroop van de Honda Civic Type R TCR van Boutsen Ginion Racing. De Portugees kreeg op de omloop het gezelschap van WTCR kompanen Tom Coronel (Boutsen Ginion Racing), Aurélien Comte (DG Motorspport), Matt Homola (DG Motorsport) en Jimmy Clairet (S. Loeb Racing). De meest opvallende wagen was dan weer de Gillet Vertigo PIKE’X PEAK die met Vanina Ickx aan het stuur de eerste meters aflegde.
Tiago Monteiro
Tiago Monteiro
Tiago Monteiro werd vorig jaar het slachtoffer van een zware crash tijdens een privétest met zijn Honda Civic WTCC. De gevolgen van de crash hielden de Portugees maanden weg van het circuit en hij moest de start van het WTCR seizoen, dat hij zou betwisten op een Honda van Boutsen Ginion Racing, missen. In Zandvoort dit weekend wordt hij net als in Marrakesh en op de Nürburgring vervangen door Benjamin Lessennes. Monteiro is nu zo goed als volledig hersteld en gebruikte de internationale testdag om uit te testen of hij terug beschikt over al zijn capaciteiten. Ook Tom Coronel nam het stuur van de Honda Civic. Bij Peugeot werden drie Peugeot 308 TCR in stelling gebracht voor Aurélien Comte, Matt Homola en Jimmy Clairet.

Boutsen Ginion Racing - BMW M4 GT4
Boutsen Ginion Racing - BMW M4 GT4
Bij Boutsen Ginion Racing bracht men ook de BMW M4 GT4 in stelling, Philippe Steveny en Jourdan Serderidis deelden het stuur. Verder noteerden we ook enkele Porsche’s van Belgium Racing, Twee Duitse BMW’s en de RXC Domec die normaal uitkomt in de BGDC.


BMW M1 Procar
BMW M1 Procar
Deze donderdag op het Circuit Zolder stond echter vooral in het teken van de eerste Petrolhead day Classic, dus enkel classic cars werden ditmaal toegelaten. Dit lokte vooral diverse types BMW van alle leeftijden naar de Limburgse omloop, maar de attractie was de celebration van 40 jaar BMW M1, waarvoor er verscheidene bolides die bijna veertig jaar geleden uitkwamen in de procar Series afzakten naar Zolder. De opvallendste exemplaren waren de Marlboro bolide van Niki Lauda en het zwarte exemplaar dat toentertijd bestuurd werd door Hans Stuck.

Meer foto's vindt u HIER

Foto's: Niels Vaeck
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA World Touring Car Cup op donderdag 17 mei 2018.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons