van der Horst

Comtoyou Racing in Vila Real geplaagd door aandrijfasproblemen

ComtoYou Racing
ComtoYou Racing
Het Belgische Comtoyou Racing wordt in Vila Real geplaagd door mechanische problemen. Waar Nathanaël Berthon nog door een lekgeslagen radiator op de baan tot stilstand kwam, kregen zowel Frédéric Vervisch vandaag als Denis Dupont en Aurélien Panis gisteren af te rekenen met een gebroken aandrijfas. Een euvel dat zich ook reeds in Marrakech op de Audi RS3 LMS TCR voordeed en waarvoor hier in vila Real niet meteen een oplossing wordt verwacht.
Het gewraakte stuk in kwestie
Het gewraakte stuk in kwestie
Wie dacht de oorzaak binnen het team van Jean-Michel Baert te vinden slaat de bal mis. Dat immers ook het Belgische WRT Lukoil Racing, zij het in mindere mate, met het probleem wordt gekonfronteerd bleek tijdens een Audi-privétest vorige week in het Spaanse Monte Blanco waar ook Jean-Karl Vernay door een identieke breuk tot staan werd gebracht.
 
"Neen, de oorzaak dient zeker niet bij onze ervaren teammecaniciens en ook niet bij de piloten gezocht" aldus sportief directeur bij Comtoyou Kurt Mollekens die tijdelijk de rol van race-ingenieur voor Frédéric Vervisch op zich neemt. "Het probleem stak eerder ook al de kop op in Marrakech met Dupont, in Zandvoort met Vervisch. Het is dus zeker niet toe te schrijven aan een mogelijk te brute rijstijl van één enkele piloot. Inmiddels staat de teller reeds op vijf, zes breuken en is het voor iedereen duidelijk dat het om een zo goed als standaard onderdeel gaat dat versterkt moet worden. Bij Audi is men zich bewust van het probleem en de Duitse constructeur kwam hier dit weekend reeds met een ontwikkelde versie op de proppen die helaas nog niet het verhoopte resultaat opleverde" aldus Mollekens die er alle vertrouwen in heeft dat Audi binnen de kortste keren het probleem uit de wereld zal helpen.
 
Foto's: Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zondag 24 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Vila Real.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons