van der Horst

Cupra-rijder Aurélien Panis opnieuw bij Comtoyou Racing

Aurélien Panis - Comtoyou Racing
Aurélien Panis - Comtoyou Racing
Het lag in de lijn de verwachtingen en het nieuws werd vandaag bevestigd: Aurélien Panis racet ook in het tweede WTCR-seizoen voor rekening van het Belgische Comtoyou. De 24-jarige Fransman, zoon van oud-F1-rijder Olivier Panis, komt begin april in Marrakech aan de start met één van beide Cupra's TCR die het team van Jean-Michel Baert dit seizoen runt naast twee Audi RS 3 LMS TCR voor Frédéric Vervisch en Niels Langeveld.
Jaime Puig - SEAT Sport
Jaime Puig - SEAT Sport
Omdat het nieuwe reglement stelt dat per constructeur slechts vier wagens kunnen worden ingezet en zowel Gordon Shedden als Jean-Karl Vernay voor een tweede seizoen bij het Belgische WRT aan de bak komen, zag Comtoyou Racing zich verplicht in 2019 met een tweede merk in zee te gaan. Dat het Cupra zou worden, was al meteen een uitgemaakte zaak. Niet alleen omdat Sébastien Loeb Racing dit seizoen reeds met vier VW Golf's GTI TCR uitpakt, maar ook omdat SEAT/Cupra-sportbaas Jaime Puig reeds langer te kennen had gegeven met het team uit Waterloo te willen samenwerken.
 
Aurélien Panis - Comtoyou Racing
Aurélien Panis - Comtoyou Racing
Panis kende, net als zijn drie andere Comtoyou-teamgenoten, een moeilijke start afgelopen jaar, maar kwam naar het einde van het seizoen en in het bijzonder in Japan sterker voor de dag. De Fransman sloot zijn eerste WTCR-seizoen af met 55 punten en een zeventiende plaats in het eindklassement, twee plaatsen verder dan teamgenoot Nathanaël Berthon die dit jaar opteert voor een LMP1-programma met Rebellion in het WEC.
 
Aurélien Panis - Comtoyou Racing
Aurélien Panis - Comtoyou Racing
"Pepe Oriola en de overige Cupra-rijders bewezen afgelopen jaar dat de auto op elke omloop snel is. Dat schenkt vertrouwen en ik ben dan ook blij om met de Cupra aan de slag te kunnen gaan en de samenwerking met Comtoyou Racing te verlengen. Vorig seizoen liep het aanvankelijk moeilijk, maar met de tussendoor opgedane ervaring  kon ik naar het einde van het seizoen toe vechten voor een stek in de top 10 en zelfs in de top 5. In mijn tweede seizoen wil ik vooraan kunnen meestrijden en podiumplaatsen zien te versieren. Continuïteit is erg belangrijk en dat moet me toelaten de vruchten te plukken van de vooruitgang die ik boekte", aldus Panis die deze winter bedrijvig was in de prestigieuze Trophée Andros en er zijn reputatie van specialist-ijsracen alle eer aan deed door samen met Panis Sr. de Super Finale te winnen in het Stade de France in Parijs.

Aurélien Panis - Comtoyou Racing
Aurélien Panis - Comtoyou Racing
Ook patron Jean-Michel Baert toonde zich opgetogen over de verlenging van Panis' contract. "Aurelien deelt dezelfde waarden als Comtoyou Racing. Hij is een zeer getalenteerde jongeman, won reeds een TCR-wedstrijd in Buriram in 2017 en wint elk jaar aan ervaring", klinkt het.

Met Panis en Audi-rijders Fred Vervisch en Niels Langeveld zijn nu drie van de vier Comtoyou-piloten voor 2019 bekend. De naam van de tweede Cupra-rijder wordt later onthuld, maar dat die bekendmaking heel wat... stof zal doen opwaaien en Panis maar beter zijn kennis van het Nederlands aanscherpt, staat als een paal boven water.
 
Foto's: Hans van OnsemSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op woensdag 13 februari 2019.
  • Shopa

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons