van der Horst

Curbstone op training in Spanje als voorbereiding op BRCC en Supercar Challenge

Patrick Van Glabeke - Ferrari 458 GT3
Patrick Van Glabeke - Ferrari 458 GT3
Enkele klanten van Curbstone Track Events hebben afgelopen week twee dagen intens getraind in Spanje op het Circuit de Catalunya nabij Barcelona met het vooruitzicht op het seizoen 2014 in onder meer BRCC en Supercar Challenge. Een zestal Belgische piloten/teams deden de verplaatsing naar het Zuiden.
Raf Vleugels - Ferrari F430 GT3
Raf Vleugels - Ferrari F430 GT3
Onder hen onder meer Curbstone bezieler Patrick Van Glabeke met de Ferrari 458 GT3, Thierry Verstraete en Nick Catsburg met de NSC Lamborghini Gallardo GT3, Nicolas Vandierendonck en Olivier Van Oost met de Ferrari 458 Challenge en Raf Vleugels met de Ferrari F430 GT3. Ook Boutsen Ginion Racing was de eerste dag aanwezig met een McLaren GT3, maar deze wordt niet in stelling gebracht voor een van beide voornoemde kampioenschappen. We zullen Boutsen Ginion Racing wel aan het werk zien in België inzake de bijstand aan de Ferrari 458 Challenge van het duo Van Dierendonk – Van Oost.

Curbstone
Curbstone
“Voor ons was het een extra testdag voor de officiële testdagen. Er werd hard getraind en iedereen boekte een behoorlijke vooruitgang. We hebben vooral getest op de Michelin banden gezien deze verplicht zijn binnen de BRCC en de Ferrari zich beter thuis voelt op Pirelli”, aldus Patrick Van Glabeke die zich liet bijstaan door ingenieur Wim Everaerts.  


Vandierendonk/Van Oost – Ferrari 458 Challenge
Vandierendonk/Van Oost – Ferrari 458 Challenge
Ook Nicolas Van Dierendonk en Olivier Van Oost gingen intensief te werk en komen zodoende zeer goed voorbereid aan de start van het nieuwe seizoen met de Ferrari 458 Challenge die zeer goed op dreef was eind vorig seizoen. Raf Vleugels was eveneens aanwezig met de Ferrari F430 GT3 die we reeds aan het werk zagen afgelopen seizoen in de BRCC.


Voor de Lamborghini Gallardo van Thierry Verstraete was het een doorgedreven roll out. De West-Vlaming werd bijgestaan door Nick Catsburg en ingenieur Ed Turner van Reiter Engineering.

“Het was de eerste maal dat we zolang in de wagen toefden en het was in vergelijking met de Porsche van vorig seizoen even wennen aan de snelheid, de rempunten, ABS en traction control.
Thierry Verstraete – Lamborghini Gallardo GT3
Thierry Verstraete – Lamborghini Gallardo GT3
Maar we hebben zeer hard gewerkt en samen met Nick en Reiter Engineering heb ik een grote vooruitgang geboekt. Het was de eerste maal dat het team samen met piloten en ingenieur samen werkte en het ging crescendo. We blijven gentlemen drivers, maar ik ben ervan overtuigd dat we de lat héél hoog kunnen leggen en verder evolueren,” aldus een gemotiveerde Thierry Verstraete.Foto's: CurbstoneSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Belgian Racing Car Championship op donderdag 13 februari 2014.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons