van der Horst

Dakar: Leider Al Rajhi rolt uit de wedstrijd

Yazeed Al-Rahji - Overdrive Toyota
Yazeed Al-Rahji - Overdrive Toyota
Yazeed Al Rajhi heeft opgegeven in de Dakar Rally. De Saoedi maakte een koprol kort na de start van de zesde etappe en kon niet verder.
  • Hamofa Performance
De Dakarkaravaan is begonnen aan een marathonproef, verspreid over twee dagen. Dat er slachtoffers gingen vallen leek zonneklaar en dat bleek al snel. Leider in de wedstrijd, Yazeed Al Rajhi, rolde al vlug uit de wedstrijd. Even over de eerste 'waypoint', raakte de thuisrijder iets waardoor zijn Toyota Hilux van het Belgische Overdrive over de kop sloeg. Het valt nog af te wachten of hij opnieuw kan inpikken komende zondag, na de rustdag.

Ondertussen, rond 10.30 uur Belgische tijd, wordt er serieus geschaakt. Audi gokte gisteren door kort voor de meet te vertragen om zo een betere positie te hebben voor de etappe van vandaag. Sébastien Loeb (BRX) mistte zelfs met opzet een waypoint. De gok van Audi lijkt goed uit te vallen met Carlos Sainz, Stéphane Peterhansel en Mattias Ekström op het virtuele dagpodium. Loeb volgt kort daarna, maar de Fransman zal nog serieus uit zijn pijp moeten komen om het verlies van gisteren te compenseren. Nasser Al-Attiyah (BRX), de nieuwe virtuele leider in het algemeen klassement, gokte net omgekeerd en trok gisteren van leer, maar staat na 150 kilometers al tien minuten in het rood.

Het belooft dus een bijzonder interessante tweedaagse te worden.

De rit stopt om 16 uur lokale tijd, en wordt morgen, na een nachtje sterrenhemel, zonder service, verdergezet.

Foto: ASO - DPPI - Antoine Vincent



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Dakar Rally Raid op donderdag 11 januari 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Dakar Rally.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons