van der Horst

Ook Dániel Nagy krijgt wild card voor de WTCR-meeting op de Hungaroring

Dávid Bári (M1RA) - Dániel Nagy
Dávid Bári (M1RA) - Dániel Nagy
Nadat eerder vandaag bekend raakte dat Attila Tassi dankzij een wild card de kans krijgt om zich aan boord van een Honda Civic in het FIA WTCR op d eHungaroring te bewijzen, krijgt nu ook Dániel Nagy een wild card van WTCR-promotor Eurosport Events toegestopt. De twintiger komt aan de start aan het stuur van een door M1RA gerunde Hyundai i30 TCR. Met Dániel Nagy en Attila Tassi krijgt het 26-koppige veld er eind deze maand op de Hungaroring twee leergierige maar intrinsiek snelle jonge beloften bij. Tesamen met de beide Zengo Motorsport-rijders en publiekslieveling Norbert Michelisz maakt dat liefst vijf Hongaarse rijders hun beste beentje voor eigen publiek zullen voorzetten.
  • Skylimit Events
Dániel Nagy
Dániel Nagy
"Het is onze bedoeling om naast lokale toppers met naam ook jonge, beloftevolle rijders de kans te geven hun kunnen te tonen tegenover toerwagenlegendes. Indien ze op dit hoge niveau aan de verwachtingen beantwoorden, is een volledig seizoen in het WTCR in 2019 een logisch gevolg" aldus François Ribeiro die vanzelfsprekend ook voor de overige meetings op zoek is naar geschikte rijders voor zijn wild card-programma.
 
Dániel Nagy is geen nieuwkomer op dit niveau, de inmiddels 20-jarige Hongaar reed twee WTCC-seizoenen voor rekening van Zengő Motorsport. Ook Nagy diende zijn zinnen op een TCR Europe-seizoen te zetten, hij betwist er het volledige seizoen met het Hongaarse M1RA, het team van Norbert Michelisz die weldra opnieuw vader wordt.
 
 “Hoofddoel dit jaar is om met de M1RA Hyundai i30 N TCR competittief te zijn in TCR Europe, maar ik voel me erg gemotiveerd door deze WTCR-kans voor eigen publiek. Deze keer kom ik met exact dezelfde auto aan de start als de andere Hyundai-rijders en ik ben dan ook benieuwd hoe ik het er in dit sterke veld vanaf breng" aldus Nagy die vorig jaar net als Aurélien Panis (die er al na enkele wedstrijden de brui aan gaf) niet meteen een competitieve SEAT onder de bips kreeg geschoven.

Foto's: FIA WTCR en Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op woensdag 11 april 2018.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons