van der Horst

David De Saeger wordt kopman bij Vanspringel Motorsport

David De Saeger - Vanspringel Motorsport
David De Saeger - Vanspringel Motorsport
Met het door de ere-jury van RACB uitroepen van kampioen Kenny Herremans tot Rookie van het Jaar 2018 kon er een punt worden gezet achter de eerste, zeg maar succesvolle editie van de nieuwe Belgische Ford Fiesta Sprint Cup. Ondertussen maakte V-Max Racing Management, de promotor van zowel de Belgische als de Nederlandse Ford Fiesta Sprint Cup, de kalender 2019 bekend en nu al kennen we de naam van één van de mogelijke opvolgers van Kenny Herremans! Vanspringel Motorsport, afgelopen seizoen 3de met Martin Leburton, maakte immers bekend dat David De Saeger voortaan plaatsneemt achter het stuur van de #44 Ford Fiesta ST-Line!
  • Footprints
“Voor ons stond 2018 in het teken van een leerjaar,” zegt Geoffrey Vanspringel de team principal van de Ford-verdeler met vestigingen in Waver en Brussel. “Wij waren weliswaar al een hele tijd betrokken in de racerij, maar als volledig nieuw team dienden wij alles te ontdekken. Wij werkten als een kleine familie en dat droeg bij tot de motivatie van de crew waarmee wij aan de slag gingen. Met zijn enorme ervaring en uiteraard als werknemer van FordStore Vanspringel Automobiles is David De Saeger het stukje dat ontbrak in onze puzzel. Samen zijn wij toe aan een nieuwe uitdaging.”

27-jarige David is niet aan zijn proefstuk toe. Als zoon van Xavier en neef van Didier De Saeger groeide hij van bij hun prille deelnames in Belgian Procar op in het wereldje van de racerij en was hij voorbestemd om ooit in hun voetsporen te treden. Na een debuut in karting volgde de Formule Renault 1.6, Clio Cup, BTCS en BGDC. De voorbije seizoenen ging hij aan de slag in de European Legends Cars Cup en werd er in 2016 kampioen.

“Wegens gebrek aan middelen slaagde ik er niet in om hoger te viseren en door in de Franse Legends Cars Cup te gaan racen kon ik mijn honger stillen, maar ik besefte dat ik in eigen land vergeten geraakte,” stelt David die dagdagelijks verantwoordelijk is voor de carrosserieafdeling bij FordStore Vanspringel Automobiles. “Daarom ben ik Vanspringel Motorsport dankbaar dat zij mijn naam opnieuw naar voren schoven als coureur in de Belgische Ford Fiesta Sprint Cup. Vorig jaar was ik immers al één van de kandidaten voor het zitje, maar dat kon niet doorgaan omdat ik eerder mijn akkoord had gegeven voor een derde seizoen in Legends Cars.”

Net zoals in de Fiesta Cup beschikt men in de Legends Cars over gelijkaardige auto’s en zijn het ook de coureurs die in deze zuivere sprints het verschil maken.

“Ik kreeg afgelopen seizoen een paar keer de gelegenheid de Fiesta-races van nabij te volgen en besef wat mij te wachten staat. Het zijn sprints van een zeer hoog niveau en ik ben ervan overtuigd dat we samen met Vanspringel Motorsport over alle troeven beschikken om nog beter te doen. Dat wil zeggen dat we de goede prestaties kunnen bevestigen door meer overwinningen te behalen en uiteraard voor de Belgische titel te gaan!”

Naast de #44 van David De Saeger gaat Vanspringel Motorsport voor de inzet van een tweede Fiesta, waarmee zij willen mikken op de Junior Ford Fiesta Sprint Cup. De naam van de coureur van de #29 zal later worden bekendgemaakt.

Ford Fiesta Sprint CupSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Ford Fiesta Sprint Cup Belgium op donderdag 10 januari 2019.
  • LTF

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons