van der Horst

Debuteren nieuwe Aston Martin GT3 en GT4 in VLN?

Aston Martin Vantage GT3
Aston Martin Vantage GT3
Aston Martin bevestigde eerder deze maand dat het werkt aan een GT3 en GT4-specificatie van de nagelnieuwe Aston Martin Vantage GTE. De bolides moeten volgend jaar een waardig alternatief bieden voor de intussen op leeftijd zijnde Vantage V12's. Gezien het rijk van de V12 uit is, zullen de nieuwe bolides leentjebuur spelen bij de nieuwe Vantage GTE en dezelfde "dikke" 4.0-liter V8 biturbo aanwenden - weliswaar aangepast. Aan Sportscar365 vertelde AMR-baas David King dat we beide nieuwe wagens misschien wel zien debuteren in de VLN later dit jaar.
AMR - Aston Martin Vantage GTE
AMR - Aston Martin Vantage GTE
"Er bestaan bepaalde mogelijkheden om te racen met een nog niet gehomologeerde wagen. Mogelijk rijden we in VLN later dit jaar omdat we de ambitie koesteren om in de toekomst een goed onderbouwde poging te wagen in de 24H van de Nürburgring met de nieuwe wagen. Momenteel wachten we af, veel zal afhangen uit welke hoek de klanten komen. We kijken naar de eerste bestellingen die we ontvangen, als er daar 20 vanuit Azië bijzijn, dan moeten we mogelijk onze plannen bijsturen. VLN ligt me nauw aan het hart en tot dusver hebben we met onze klantenteams hier nog geen potten kunnen breken.

Street Art Racing - Aston Martin Vantage GT4
Street Art Racing - Aston Martin Vantage GT4
King vertelde in een adem dat men hoopt volgend jaar met twee wagens een gooi te doen naar een goed resultaat in een van de meest zware etmaalraces op onze planeet. Die ambitie is de reden dat men dit jaar opnieuw met een fabrieksprogramma present tekent, een programma waar ook onze landgenoot Maxime Martin deel van uitmaakt. "Ik zal 2019 omschrijven als een ambitie, nog niet als een plan. De reden dat we dit jaar terugkeren naar de Nürburgring met een fabrieks-GT3 is ter voorbereiding van wat volgend jaar hopelijk een programma is met twee nieuwe GT3's."

Foto's: Vincent Wouters, Marnik Mouchaers & Aston MartinDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op donderdag 10 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons