van der Horst

Deelnemerslijst Blancpain Sprint groeit tot 40 wagens!

Blancpain GT Series
Blancpain GT Series
Waar stopt het succes van de Blancpain Sprint Series? Begin deze maand werd reeds een voorlopige deelnemerlijst bekend gemaakt met daarop 38 GT3’s, het dubbele van vorig jaar. Daar zijn nu nog eens twee wagens bijgekomen waardoor de onwaarschijnlijke kaap van 40 wordt gerond. Niet alleen de kwantiteit is er, het niveau ligt ook enorm hoog, bovendien zijn zo goed als alle zitjes inmiddels ingenomen. Maar liefst 26 wagens staan ingeschreven in de Pro Cup, tegenover 6 in Pro-Am, 3 in Am en 5 in de Silver Cup. Men kan zich zelfs de vraag stellen of 40 wagens niet teveel is voor een Sprint kampioenschap… Ook de ADAC GT Masters kon dit aantal destijds maar een seizoen volhouden.
GRT - Lamborghini Huracán GT3
GRT - Lamborghini Huracán GT3
Het Tsjechische ISR waarvoor Frédéric Vervisch vorig seizoen nog in actie kwam, zet nog een tweede wagen in voor het competente duo Franck Perera en Marlon Stockinger. Het Zwitserse X-Bionic Racing Team duikt uit het niets op en brengt het aantal Lamborghini Huracán GT3’s op zeven, de wagen zal uitkomen in de Am Cup. Nick Catsburg vervoegt in Misano landgenoot Stef Dusseldorp bij ROWE Racing om zo een volledig Nederlandse line-up te vormen. Catsburg zal, afhankelijk van zijn drukke agenda, het team later dit seizoen mogelijks nogmaals vervoegen. De derde Attempto Lamborghini wordt bemand door Davide Valsecchi en Jack Falla (Pro-Am). Ook de lang verwachte sprint line-ups van HTP Motorsport werden bevestigd.

Garage 59 - McLaren 650S GT3
Garage 59 - McLaren 650S GT3
Ondanks het feit dat het rode duivels project met Marc Goossens en Maxime Martin werd afgezegd, staat de BMW M6 GT3 van Boutsen Ginion nog steeds op de deelnemerslijst, vooralsnog enkel met Martin als piloot (Pro-Am). De tweede Garage 59 McLaren 650S GT3 kent nog steeds geen rijders, terwijl het ook nog niet duidelijk is welke Audi fabriekspiloot Maserati Trofeo World Series kampioen Romain Monti zal vervoegen op de tweede Saintéloc Audi.

Met Laurens en Dries Vanthoor, Frédéric Vervisch, Enzo Ide, Maxime Soulet en Stéphane Lemeret verschijnen er in totaal zes Belgen aan de start.

--- DEELNEMERSLIJST BLANCPAIN SPRINT MISANO (PDF) ---

Foto's: Vincent WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Sprint op donderdag 31 maart 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Misano.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons