van der Horst

Deutschland Rallye: Latvala en Neuville strijden voor de knikkers

Thierry Neuville - Ford Fiësta RS WRC
Thierry Neuville - Ford Fiësta RS WRC
Vandaag stonden vier KP’s op het programma. Viermaal op rij klokte Neuville de snelste chrono en tweemaal was het Latvala die het best onderweg was. Het verschil in chrono’s was te verwaarlozen. Neuville vertrok vandaag met een achterstand van 7 seconden op Latvala en zes KP’s verder is het verschil 7,3. Beiden zijn dus elkaar waard en er wordt gestreden op de snee van het mes.
  • Dreamdrive
Latvala - VW Polo R WRC
Latvala - VW Polo R WRC
Neuville was genaderd tot op twee seconden van Latvala en liet vief seconden liggen in de twee laatste KP’s. Teambaas Malcolm Wilson sprak van een tactische zet zonder veel tijdsverlies om zeker te zijn dat leider Latvala als eerste over de proeven moet. Niet bepaald een voordeel gezien Neuville dan diens tussentijden kan doorkrijgen van de teamleiding.



Dani Sordo
Dani Sordo
Sordo strijdt dapper mee maar kan het hoge ritme nauwelijks volgen en sluit dag 2 af op de derde plaats met een achterstand van 26 seconden. Zijn ploegmaat bij Citroën, Hirvonen  volgt op 47 tellen. Ostberg sluit de voorlopige top 5 af met een achterstand van meer dan twee minuten.

Zaterdag staan opnieuw twee lussen van telkens drie KP’s op het menu, goed voor 173,7 km tegen de klok. Inclusief twee passages over de gevreesde Arena Pantzerplatte over 41 km. Deze zal mogelijk voor scherprechter spelen omdat de kans op lekke banden vrij groot is.

Foto's: RIP Ferraro & Willy Weyens



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op zaterdag 24 augustus 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rallye Deutschland.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons