van der Horst

Deutschland Rallye: Vierde KP-zege op rij voor Neuville

Thierry Neuville - Ford Fiësta RS WRC
Thierry Neuville - Ford Fiësta RS WRC
De KP van Mittelmosel over 22,95 km, die vanmorgen door Neuville werd gewonnen, werd opnieuw verreden in de tweede lus van dag 2 en opnieuw was het de Ford van Neuville die naar de snelste chrono spurtte. Hij was maar liefst 14 seconden sneller dan deze morgen toen de wegen er op bepaalde plaatsen vrij vochtig bij lagen.
Maar ook de concurrentie ging ontzettend hard. Met een vierde KP-zege op rij heeft Neuville amper 5 seconden kunnen terug pakken op de VW Polo van Latvala die nog steeds leidt met twee seconden bonus. Het gaat dus verschrikkelijk hard in de streek rond de Moezel.

Ook een hardwerkende Sordo geeft zich niet gewonnen en wil schitteren op zijn favoriete ondergrond. De Spaanse Citroënrijder draait quasi dezelfde chrono’s als Neuville en Latvala. Sordo staat derde op 15 seconden en is de spreekwoordelijke derde hond. Diens ploegmaat Hirvonen kijkt reeds aan tegen een achterstand van een halve minuut terwijl Östberg de top 5 afsluit op meer dan anderhalve minuut van leider Latvala.  

Foto: RIP Ferraro 



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op vrijdag 23 augustus 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rallye Deutschland.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons