van der Horst

DG Sport Compétition met twee Peugeot's 308TCR naar WTCR

Aurélien Comte - DG Sport Compétition
Aurélien Comte - DG Sport Compétition
De kogel is door de spreekwoordelijke kerk: DG Sport Compétition, het Belgische team uit Theux, komt zoals verwacht met twee Peugeot's 308TCR aan de start van de WTCR-serie. Fransman Aurelien Comte die eerder het ontwikkelingswerk van de wagen voor zijn rekening nam, ziet de samenwerking met het team van Christian Juspin dus verlengd. De 29-jarige Parijzenaar racete immers reeds vorig jaar voor DG Sport in het TCR Benelux-kampioenschap én pakte ook de TCR Europe-titel. DG Sport versterkt zich bovendien met de komst van Eric Nève als teammanager.
Peugeot 308 TCR
Peugeot 308 TCR
"Ik miste nog nooit een WTCC-wedstrijd op TV en nu ga ik piloten van antwoord dienen waarvan ik dacht dat ze onbereikbaar voor mij waren, gewoon té gek" aldus Comte. "Ik ben er me ten volle van bewust dat de lat erg hoog zal liggen. Bovendien ken ik de meeste omlopen niet, maar dat schrikt me geenszins af: ik weet wat de Peugeot 308 TCR in zijn mars heeft en dat ik kan  terugvallen op een efficiënt, professioneel en enthousiast team" aldus de Fransman in een reactie.

Eric Nève
Eric Nève
Dat Eric Nève de DG Sport-troepen met zijn rijke ervaring komt versterken is prima nieuws voor het Belgische team.  In een recent verleden speelde de Belgische Fransman een sleutelrol in de drie rijders- en merkentitels op rij van Chevrolet/RML in het WTCC. Toen de Amerikanen de WTCC-stekker eruit trokken ging Nève aan de slag in het DTM bij Mercedes HWA AG. Een jaar later keerde de in België geboren Fransman terug naar het WTCC via een consultancyrol bij WTCC-promotor Eurosport Events, als rechterhand van François Ribeiro. Nadat aan die samenwerking in  december een einde kwam zocht en vond Nève thans onderdak bij DG Sport.
 
"Ik was lange tijd druk met marketingstrategieën en reglementen, ik begon het eigenlijke circuitwerk te missen" legt Nève de nieuwe stap in zijn rijke carrière uit. "Toen we in 2005 met Chevrolet in het WTCC debuteerden hadden we het aanvankelijk knap lastig en ook organisatorisch liep het niet feilloos. Dat heeft er ons op termijn niet van weerhouden om drie opeenvolgende titels te veroveren. Ik ga hier niet beweren dat we met DG Sport een zelfde parcours zullen afleggen maar ik ken de kwaliteiten van Christian Juspin en Alain Georges en weet welke meerwaarde ik hen dank mijn ervaring kan bijbrengen" aldus Nève nog.
 
De naam van de tweede DG Sport-rijder wordt eerstdaags bekendgemaakt.

Foto's: FIA WTCR - Hans Van Onsem
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op dinsdag 13 maart 2018.
  • Powerkit.shop

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons