van der Horst

DG Sport wil met twee Peugeot 308 naar WTCR

DG Sport - Peugeot 308 TCR
DG Sport - Peugeot 308 TCR
DG Sport, het team uit Theux dat afgelopen seizoen voor rekening van Peugeot de TCR Europe Trophy naar België haalde, wil met twee exemplaren van de gloednieuwe 308 TCR naar de WTCR trekken, de vervanger van het WK Toerwagens (FIA WTCC).
"Wegens de stijging van het kostenplaatje van de WTCR in vergelijking met de TCR International Series, werden we verplicht om de formele bevestiging van onze deelname nog even uit te stellen", steekt teambaas Christian Jupsin van wal. "Maar anderzijds is het duidelijk dat de zichtbaarheid en de return voor sponsors en partners een stuk hoger zal liggen in de World Touring Car Cup, waardoor de laatste details hopelijk snel in kannen en kruiken zullen zijn."

DG Sport Competition wil met twee Peugeot 308 TCR, bestuurd door twee snelle rijders, het volledige seizoen afwerken. In 2017 racete het team onder meer met de Fransman Aurélien Comte in de TCR Benelux, terwijl Mat'o Homola (met de Opel Astra) de vaste rijder was in de TCR International Series.

De WTCR opent zijn eerste seizoen op 7 en 8 april in het Marrokaanse Marrakech.

Foto DG Sport

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in FIA World Touring Car Cup op vrijdag 12 januari 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Marrakech.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2018 Autosport.be - Contacteer ons