van der Horst

DMack pakt uit met eigen Trophy in BRC

Ott Tänak
Ott Tänak
Veel is er nog niet geweten van het komende Belgische Rallykampioenschap, maar DMack pakt alvast uit met een meer dan lovenswaardig initiatief. De Britse bandenfabrikant pakt uit met een eigen Trophy waar aardig wat geld, en zelfs een zitje in een R5-wagen, mee te bemachtigen is.
DMack timmert verder aan de weg om vaste voet aan de grond te krijgen in nationale en internationale kampioenschappen. Vorig jaar reden onder meer Cédric De Cecco en Cédric Cherain al met de Britse banden, dit jaar lijkt de inbreng van de fabrikant nog een pak steviger te worden. Dat doen ze met een eigen DMack Trophy.

Het concept doet wat denken aan de Franse Trophée Michelin, waar iedereen, los van klasse of wagen, kan meestrijden voor dit nevenkampioenschap, gekoppeld aan stevige prijzen na iedere rally.
Concreet zal de Trophy de vier beste resultaten in rekening brengen van alle rijders die deelnemen op DMack rubber. "Na iedere rally zijn er prijzen te verdienen en dat op basis van de algemene uitslag, zonder rekening te houden met de ranking in groep of klasse. Over het geheel van het seizoen wordt er op die manier ruim 50.000 euro aan aankoopbonnen uitgereikt aan de laureaten. Kers op de taart: de eindwinnaar van de DMACK Trophy 2018 krijgt de toezegging om in het seizoen 2019 aan één BRC wedstrijd te kunnen deelnemen aan het stuur van de officiële DMACK wagen uit de R5 categorie. Uiteraard in de DMACK kleuren", aldus Renaud Jamoul.

Foto: DMack

 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op maandag 15 januari 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Haspengouw.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons