van der Horst

Dries Vanthoor zegt eenzitterij vaarwel

Dries Vanthoor
Dries Vanthoor
Dries Vanthoor zet een punt achter zijn carrière in de eenzitterij, dat bevestigde de entourage van de rijder vandaag. De RACB National Team-piloot had zich nochtans voorgenomen door te groeien in de eenzitterij nadat hij dit jaar debuteerde in de Formula Renault 2.0 NEC, maar heeft naar eigen zeggen het vertrouwen in de klasse verloren. Mogelijk opteert Dries Vanthoor nu voor een gelijkaardig carrièrepad als dat van grote broer en Audi-fabriekspiloot Laurens, een visie die hem in de GT-racerij brengt.
Dries Vanthoor
Dries Vanthoor
Dries Vanthoor won begin augustus nog zijn eerste race in de eenzitterij op het TT-circuit in Assen en dat nadat hij nog voor de start van het seizoen het roer diende om te gooien. Wegens het ter ziele gaan van de Formula Renault 1.6 NEC, het kampioenschap waaraan het jonge talent initieel zou deelnemen, moesten de plannen op het laatste ogenblik bijgestuurd worden. Vanthoor kreeg namelijk een zitje cadeau in de serie als prijs voor het behalen van het RACB eenzitterstuurwiel 2014.

Dries Vanthoor - Formule Renault 2.0 NEC
Dries Vanthoor - Formule Renault 2.0 NEC
"Door de initiatieven die steeds weer “net niet” waren en nooit tot de gewenste resultaten hebben geleid, is het vertrouwen in deze klasse verloren gegaan. Naar het voorbeeld van zijn broer Laurens - die enkele jaren geleden succesvol overstapte naar een andere klasse - zal Dries ook een alternatief pad kiezen. Waar dat pad hem naartoe leidt, zullen we zo snel mogelijk laten weten. Er zijn diverse opties en de onderhandelingen lopen nog", aldus Dries Vanthoor in een persbericht.

Dries Vanthoor - WRT Audi R8 LMS ultra
Dries Vanthoor - WRT Audi R8 LMS ultra
In de wandelgangen alsook op zijn Wikipedia-pagina klinkt nu het gerucht dat Dries Vanthoor onderdak zou gevonden hebben bij WRT, in navolging van zijn grote broer, maar dat bevestigt zijn omgeving niet. Een medewerker van Autosport.be stelde evenwel met eigen ogen vast dat Dries Vanthoor een tijdje geleden een WRT-Audi R8 GT3 aan de tand voelde. Moesten de geruchten waar zijn en Dries even goed uit de voeten kunnen in een GT als Laurens, dan is de concurrentie alvast gewaarschuwd voor dit Limburgse duo...

Foto's: Georges De Coster, RACB & Formula Renault 2.0 NEC



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Nationaal op dinsdag 8 december 2015.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons