van der Horst

FR 2.0 NEC: Assen: Eerste zege voor Dries Vanthoor

Podium race 1 Assen
Podium race 1 Assen
Dries Vanthoor (Josef Kaufmann Racing) heeft zijn eerste zege in de autosport behaald zaterdag op het circuit van Assen. De jongere broer van Laurens won er de eerste race voor de Formula Renault 2.0 Northern European Cup. Vanthoor is na landgenoot Max Dufourny (ART GP) de tweede rookie die dit jaar een race wint. Dufourny kende minder geluk, hij verloor op het einde van de race zijn voorvleugel en zakte weg naar de achttiende positie.
Kevin Jörg vertrok van op de pole, maar hij verprutste zijn start en viel terug naar de derde positie. Ukyo Sasahara (ART Junior Team) nam de kop van de race voor Vanthoor. Ook puntenleider Louis Delétraz had een slechte start, verloor twee plaatsen en kwam na de eerste ronde door in zesde positie. Opgejaagd door Vanthoor, maakte Sasahara een foutje in de laatste chicane, waarvan de Belg profiteerde om de koppositie over te nemen. De Japanner opende de jacht op Vanthoor, maar geraakte er niet meer voorbij.  

Dries Vanthoor - Josef Kaufmann Racing
Dries Vanthoor - Josef Kaufmann Racing
Vanthoor won de race voor Sasahara, het podium werd vervolledigd door Kevin Jörg. Callan O’Keeffe (Fortec Motorsports) werd vierde en Delétraz geraakte nog over Harrison Scott en finishte alzo als vijfde. Delétraz blijft leider in het kampioenschap en heeft 40 punten voorsprong op Jörg en 51 op Sasahara.

Dries Vanthoor was natuurlijk tevreden met die eerste zege en verklaarde: “Mijn start was niet slecht en ik zag dat Jörg veel wheelspin had. Ik volgde Sasahara in de eerste bocht en ik deed er dan alles aan om de eerste ronde zonder kleerscheuren door te komen. Daarna bleef ik aandringen en omdat Sasahara een fout beging kon ik er voorbij. Daarna deed ik het rustig aan. Ik ben zeer blij met deze eerste zege.”

Foto's: Formula Renault 2.0 Northern European Cup



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 1 augustus 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Gamma Racing Day.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons