van der Horst

DTM bevestigt nachtraces op Misano

DTM Hungaroring
DTM Hungaroring
De organisatie van het Duitse toerwagenkampioenschap, ITR, heeft besloten om voor het eerst in de historie van het DTM te racen in het donker. Het Misano World Circuit Marco Simoncelli krijgt eind augustus deze primeur met een zaterdag- en zondagsrace laat op de avond. De wedstrijden in Italië zijn een uitzondering op de rest van de DTM-wedstrijden die dit seizoen van start zullen gaan op het nieuwe, vaste tijdstip van 13u30.

Atmosfeerbeeld Nachttraining Misano
Atmosfeerbeeld Nachttraining Misano
Volgens het ITR is er gekozen voor een avondrace op Misano om de warme temperaturen die er overdag heersen op dat tijdstip van het jaar, het kwik kan wel stijgen tot 40 graden, te ontlopen. Maar het komt de organisatie natuurlijk ook wel goed uit dat door het late tijdstip van de start van beide races, rond 22u20, er geen clash bestaat met de tv-uitzendingen van de kwalificatie en race van de F1 Grand Prix van België te Spa-Francorchamps die op hetzelfde weekend plaats vindt. Bijkomend voordeel is dat de omloop van Misano reeds beschikt over de nodige kunstlichten langs de piste. Verder start de laatste race van het seizoen op de baan van Hockenheim op het latere tijdstip van 15u05. Gezien dit dan de laatst verreden wedstrijd van de dag is krijgen de toeschouwers de kans om de feestelijkheden met hun helden mee te vieren in de pitstraat en op het circuit.

Het ITR wijzigt ook de baanconfiguratie voor de DTM-races op de Lausitzring. Dit seizoen zal er niet langer gebruik worden gemaakt van de 3.478 kilometer lange lay-out, maar zullen de DTM-bolides gaan rijden op het Grand Prix circuit van 4.534 km. Dit om de coureurs meer mogelijkheden tot inhaalacties te bieden.

Foto's: DTM & Georges De Coster




Dit artikel werd gepubliceerd door Michel Helders in Deutsche Tourenwagen Masters op donderdag 15 maart 2018.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons