van der Horst

Dubai: Chovet loopt uit in het kampioenschap

Pierre-Louis Chovet - Pinnacle Motorsport
Pierre-Louis Chovet - Pinnacle Motorsport
Met een derde plaats en een zege in respectievelijk de tweede en derde race van F3 Asian Champioship te Dubai en dat terwijl zijn rivalen blunderden, heeft Pierre-Louis Chovet (Pinnacle Motorsport) zijn voorsprong in de puntenstand verder uitgebouwd. De Fransman heeft nu 32 punten voorsprong op Guanyu Zhou (Abu Dhabi Racing Team). Grote verliezer in deze races was Jehan Daruvala (Mumbai Falcons) die geen enkel punt scoorde.
F3 Asian Championship
F3 Asian Championship
Patrik Pasma (Evans GP) reed in de tweede race naar de zege nadat hij op het einde van de race nog voorbij de tot dan toe leidende Kush Maini (Mumbai Falcons) wist te geraken. Maini moest de strijd nog staken nadat hij aangereden werd door entre Roy Nissany (Hitech). De tweede plaats ging zo naar Zhou die Chovet vooraf ging. Jehan Daruvala moest achteraan starten en geraakte niet verder dan de twaalfde plaats.

In de laatste race op het circuit van Dubai stond er weer geen maat Chovet. De Fransman reed van start tot finish aan de leiding en behaalde zijn zesde zege.  David Vidales (Abu Dhabi Racing Team) en Patrik Pasma (Evans GP) vervolledigden het podium. Guanyu Zhou stond op de eerste lijn maar miste zijn start volledig en finishte als vierde. Daruvala raakte betrokken bij een aanrijding en moest de strijd staken.

Foto's: F3 Asian Championship
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 14 februari 2021.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons