van der Horst

Dylan Derdaele met PK Carsport naar EK NASCAR op derde wagen!

PK Carsport - Ford Mustang
PK Carsport - Ford Mustang
PK Carsport schakelt een versnelling hoger in de NASCAR Whelen Euro Series. Het Limburgse team zet een extra, derde, wagen in bij de resterende races van het seizoen 2019. Opvallend, niemand minder dan Dylan Derdaele zal het stuur nemen in Elite 1, terwijl Pol Van Pollaert de wagen in Elite 2 onder de bips krijgt. Eind vorig jaar voelde viervoudig 24H Zolder-winnaar Derdaele reeds een NASCAR-wagen aan de tand. Hij kwam bij de seizoensfinale in Zolder uit op een Chevrolet van Braxx Racing.
“Vorig jaar, nog voor ik had toegezegd te rijden, kreeg ik nogal dikwijls te horen dat het allemaal niet zo makkelijk zou zijn”, vertelt Derdaele breed lachend. “Op de lange duur was ik dat allemaal zo beu, en heb ik besloten om het te proberen. Niet dat het weekend in Zolder perfect liep, maar ik kwam wel onmiddellijk in de Superpole terecht. Het smaakte dus naar meer.”

De nieuwe auto krijgt het koetswerk van een Ford Mustang mee, en wordt voorzien van het nummer #999. Over de samenwerking vertelt team manager Anthony Kumpen: “Dylan wou wel aan de slag aan de NASCAR – ik ben trouwens van mening dat hij zeker over de capaciteiten beschikt om in een Europees kampioenschap goed voor de dag te komen – en wij wilden onze NASCAR-activiteiten uitbreiden. We beschikken over de ervaring en vakkennis om deze uitdaging tot een goed einde te brengen.”

Het EK NASCAR telt dit seizoen nog twee afspraken, één in Hockenheim en de seizoensfinale te Circuit Zolder. Bij beide meetings zijn er dubbele punten te verdienen en de puntenleider in Elite 1 is, zoals u weet, PK Carsport-rijder Stienes Longin! In Elite 2 prijkt teamgenoot Vittorio Ghirelli op plaats 2, terwijl het Limburgse team ook in de running is voor de grootste beker in het teamklassement. Aan ambitie dus geen gebrek...

Foto: PK Carsport  • Powercars

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons