van der Horst

Een bijzonder internationale Xmas Race van de VW e-Fun Cup

VW e-Fun Cup
VW e-Fun Cup
Voor het tijd is om – in beperkt gezelschap – aan tafel te schuiven en de eindejaarsfeesten te vieren, is de aandacht van de VW Fun Cup-gemeenschap komende zondag gevestigd op de Xmas Race van de VW e-Fun Cup powered by Hankook, de virtuele variant van het kampioenschap van Kronos Events. De wedstrijd op Assetto Corsa was in geen tijd volgeboekt en verschillende rijders hopen met de zege aan de haal te gaan.
  • Heinz Performance
De Xmas Race van de VW e-Fun Cup powered by Hankook oogt veelbelovend, met een prachtig, internationaal deelnemersveld en een fantastische strijd voor de overwinning. Om deze wedstrijd, waarin plezier en gedeelde passie opnieuw de sleutelwoorden zullen zijn, warmen de meeste hoofdrolspelers zich al enkele dagen op. Het voordeel van de virtuele autosport, is immers dat het mogelijk is om vooraf te trainen. Verschillende rijders hebben zich dan ook opgewarmd op het circuit van Watkins Glen.

Aan de vooravond van de online kerstmiswedstrijd in Watkins Glen hebben drie Belgen snelle tijden neergezet tijdens de voorbereidende testsessies. Regerend kampioen Julien Schein (#2 DRM Motorsport) ontbreekt uiteraard niet op de afspraak en is op papier opnieuw de te kloppen man. Benoit Philips (#219 CG Racing) heeft duidelijk progressie geboekt en lijkt een taaie klant te worden, net als vicekampioen Simon Duterme (#22 Pro-Team), die tijdens de eerste editie van het kampioenschap al meermaals net naast de zege greep.
 
De drie landgenoten worden uitgedaagd door twee snelle buitenlanders. De Portugees Daniel de Sousa (#13 Vaillante) verdedigde eerder al de kleuren van de wereldberoemde stripheld en zal dat ook op de voormalige Formule 1-omloop doen. Verder is er ook ‘thuisrijder’ Matthew Madigan (#260 McDonald’s Racing), vaste deelnemer aan het wereldkampioenschap rallycross op iRacing. De jonge Amerikaan is bovendien meteen snel aan het stuur van een digitale VW Fun Cup en mikt bij zijn debuut minstens op een podiumplaats.
 
#277 is back!
 
Liefhebbers van de VW Fun Cup zullen zondagavond al snel de legendarische kleuren opmerken van de #277 Allure Team, een auto die het voorbije decennium alles gewonnen heeft wat er te winnen viel. Aan het stuur zit Nicolas Froment, ervaren simracer en vaste mecanicien bij het team uit Luik. In zijn jacht op een top 5-plaats zal hij wel moeten afrekenen met onder meer de Fransman Camille Martin (#5 8KS Warner Experience) en de Zwitser David Arrifano (#50 Belgian VW Club). Samen met de Nederlanders Matthijs Kusters (#67 SGRT) en Tim Croijmans (#285 8KS Warner Experience) zorgt dat voor een bijzonder internationaal gezelschap, met maar liefst zes verschillende nationaliteiten!
 
De bijna dertig deelnemers krijgen vanaf 18 uur zondagavond een vrije oefensessie van 75 minuten om de startvolgorde voor de Super Pole vast te leggen. Het serieuze werk begint vanaf 19.30 uur, met één snelle ronde voor iedere rijder, en vervolgens een strategische race van 60 minuten met verplichte pitstop.
 
Uiteraard is de Xmas Race rechtstreeks te volgen op het YouTube-kanaal van VRC-Live, dat zijn uitzending start om 19 uur en de kijkers zowel in het Frans als het Nederlands van commentaar voorziet. U heeft het begrepen: er is geen betere manier om in de kerststemming te geraken!

VW Fun CupSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VW Fun Cup op vrijdag 18 december 2020.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons