van der Horst

Een volledig seizoen voor Lémeret en Smits op de #2 DRM Motorsport

#2 DRM Motorsport
#2 DRM Motorsport
Met twee overwinningen in het algemene klassement heeft de Evo3 #2 van DRM Motorsport zijn stempel gedrukt op de European VW Fun Cup 2018. Het speerpunt van het team wordt opnieuw getooid in de rood-blauwe kleuren van Autographe. De ambitie is duidelijk: eindelijk die felbegeerde titel binnenhalen die vorig jaar tot in de maand juli zo dichtbij leek.
De intrede van de regel die slechts één ‘Top Gun’-rijder toelaat op dezelfde wagen, heeft ervoor gezorgd dat de line-up van de #2 ‘DRM – Autographe’ er een stuk anders uitziet. De veelkleurige Kever ontvangt dit jaar de bronzen medaille van het vorige VW Fun Cup-seizoen: Gilles Smits. ‘Mister Pharmarôme’ komt met torenhoge ambities naar het team uit Brussel, dat hij overigens al erg goed kent. “Ik heb al twee races gereden met de Peugeot 308 Cup van DRM Motorsport in de BGDC van 2018 en heb beseft hoe professioneel dit team is”, glimlacht Gilles. “Het is duidelijk dat dat een rol heeft gespeeld in mijn uiteindelijke beslissing. Ik zal deel uitmaken van een uitstekend rijdersteam, omringd door een formatie die veel energie steekt in de voorbereiding van de auto. Dit is het beste pakket dat ik had kunnen vinden. In 2019 spreekt het voor zich dat ik een of twee plaatsen hoger mik na het missen van de titel van vicekampioen voor één luttel punt in oktober vorig jaar.” 

DRM Motorsport na de overwinning in Mettet
DRM Motorsport na de overwinning in Mettet
Het zou onnodig zijn om de beste rijder-journalist van het land nog voor te stellen. Stéphane Lémeret is een van de nog actieve rijders met de meeste ervaring en zal de #2 ‘DRM – Autographe’ terugvinden die hij vorig jaar al bestuurde tijdens het Franco Fun Festival en de 25 Hours VW Fun Cup. “Ik amuseer me enorm in Biplace met de #365 Car Pass-LRE, maar ik miste het om mee te strijden voor de algemene overwinning”, legt de kampioen in de TCR Benelux 2016 uit. “Ik ben in de wolken om opnieuw te kunnen racen met de #2, en ditmaal voltijds. Met die auto werd ik vorig jaar tweede tijdens de eerste meeting van 2018 in Spa-Francorchamps en ik heb dus vertrouwen in onze titelkansen. Daarbovenop blijf ik actief met de #365, die voortaan ook klaargestoomd wordt door DRM Motorsport. Ik zal dus met andere woorden van het ene naar het andere zitje springen!”

Last but not least zal de #2 ‘DRM-Autographe’ dit seizoen niet een maar drie ‘Top Gun’-rijders ontvangen! Amaury Richard bleek bij zijn debuut voor het Brusselse team meteen bijzonder snel, en zal ook in 2019 van de partij zijn met de ambitie om te tonen dat hij een van de snelste rijders is uit de European VW Fun Cup. De 21-jarige Fransman kan er in Magny-Cours, Zandvoort en Zolder echter niet bij zijn vanwege zijn verplichtingen voor Stéphane Ratel Organisation en de FFSA Academy.

Voor de verplaatsingen naar Frankrijk en Limburg wordt Amaury vervangen door een zekere Edouard Mondron. Hij maakt al sinds 2016 deel uit van het team en kan dus beschouwd worden als een van de steunpilaren van DRM Motorsport. Edouard wordt trouwens ook de vierde man tijdens de 25 Hours VW Fun Cup. In Zandvoort komt tot slot een ‘mystery driver’ zijn pole en overwinning in de VW Fun Cup verdedigen. Zijn identiteit wordt binnenkort bekendgemaakt. Stay tuned!

Foto's: Kronos Events - LetihonSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VW Fun Cup op donderdag 14 februari 2019.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons