van der Horst

Eindhoven een stap dichterbij op de kalender van seizoen acht

Robin Frijns - Envision Virgin Racing
Robin Frijns - Envision Virgin Racing
Vorig jaar kon u al bij ons lezen dat onze Noorderburen ook interesse hebben om een manche van de Formule E te organiseren te Eindhoven. Vandaag kondigde Peter-Paul Laumans - de drijvende kracht achter het idee - samen met huidig Formule E-piloot Robin Frijns aan dat zij ook formeel een aanvraag gaan indienen om een plaats op de kalender te krijgen. Daarnaast wil men ook een unicum verzekeren door als eerste een avondrace te organiseren in de Formule E.
  • VR Racing
Na de overwinning van Robin Frijns tijdens de Paris E-Prix vorig jaar kwamen er al geruchten dat de Eindhoven interesse had om een race te organiseren, ook al door het feit dat Eindhoven een grote rol speelt op de technologie markt. Toen al sprak Frijns vol lof over het idee en vandaag werd dan ook in de Brabantse stad een heuse persconferentie gehouden met de melding dat zij op het punt staan om een aanvraag in te dienen bij de Formule E.

Robin Frijns
Robin Frijns
Daarnaast streeft men naar een primeur in de Formule E door de eerste avondrace ooit te organiseren. Dit idee is niet nieuw, gezien men in Saoedi-Arabië ook al met dit plan speelde, al kwam het tot nu toe nooit tot stand. Laumans verklaarde dat dit een logisch idee is aangezien zij dankzij Philips vestiging aldaar de lichtstad genoemd worden. Daarnaast kon men ook al de nodige sponsors overtuigen om mee in het verhaal te stappen. Als alles goed verloopt, zou men volgens initiatiefnemer Laumans in juli een bericht krijgen met de goedkeuring over de race voor het seizoen 2021-2022 en staat men zo weer een stapje dichter bij de eerste E-Prix in de Benelux.

Foto's: Racing International Photography - Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op donderdag 5 maart 2020.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons