van der Horst

Ekström brengt Audi terug naar rally

Audi Quattro A1
Audi Quattro A1
Mattias Ekström is bezig aan de ontwikkeling van een Audi A1 Quattro. Niet voor WRX, maar wel om in te zetten op de rallywegen. Plaveit de Zweedse autosportlegende daarmee de weg voor Audi om een comeback in de rally te maken?
Zijn team EKS JC is bezig aan een Audi die moet voldoen aan de Rally2-reglementering, de voormalige R5-klasse. Daarmee zou dus kunnen gestart worden in WRC2 en WRC3, maar uiteraard ook in nationale competities.

"Toen de Audi A1 gelanceerd werd, wisten we meteen dat we daarmee iets wilden opbouwen. En aangezien iedereen mijn passie voor rally kent, was het al snel duidelijk dat we een rallywagen zouden bouwen", aldus de oud-WRX - en DTM-kampioen.

"De wagen is klaar. Er moet enkel nog gewerkt worden aan de afstellingen. Er is nog geen datum geprikt maar het is duidelijk dat we de wagen in actie zullen zien in de lente of de zomer. De Audi zal te huur en te koop worden aangeboden", vertelt Ekström aan WRC.com. Oud-JWRC-kampioen Emil Bergkvist, geen onbekende op Belgische wegen, zal instaan voor de verdere ontwikkeling van de Audi A1.

Audi Quattro A2 RR
Audi Quattro A2 RR
De wagen doet uiteraard dromen over een terugkeer van Audi naar de rallysport. In de jaren tachtig pakte het merk meerderde titels, met de Quattro A1 (met onder meer Hannu Mikkola) en de brutale A2. Hun 4WD-pionierrol was snel uitgespeeld en Audi verdween stilletjes uit het WRC. Ekström maakt de stap voor Audi een pak kleiner. Audi zelf is op dit moment bezig met een wagen voor Rally Raid, met als doel om op termijn de Dakar te winnen.

Foto's: WRC.com & Legend BouclesSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Rally op vrijdag 5 maart 2021.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons