van der Horst

ESM stelt Nissan DPi voor

Nissan Onroak DPi
Nissan Onroak DPi
Tequila Patron ESM heeft ter gelegenheid van haar eerste test het doek van de Nissan Onroak DPi gelicht. Na Cadillac en Mazda zijn daarmee nu alle drie DPi's voor 2017 voorgesteld. Na enkele jaren in het WEC te hebben vertoeft, keert ESM met een ambitieus programma terug naar de States, waarbij het de kleuren van Nissan vertegenwoordigt.
Nissan Onroak DPi
Nissan Onroak DPi
De Nissan DPi (Daytona Prototype international) is gebaseerd op de Ligier JS P217 en is uitgerust met een 3.8 liter V6 twin-turbo. De wagen kenmerkt zich door een eigen aeropakket dat een gelijkenis moet vertonen met de Nissan GT-R, al is dat niet meteen duidelijk in de huidige carbon black uitvoering. ESM werkt momenteel de eerste testdagen af op het circuit van Sebring, en ligt dus duidelijk achter op Mazda en Cadillac.

Nissan Onroak DPi
Nissan Onroak DPi
Scott Sharp en Ryan Dalziel nemen dit seizoen de #2 voor hun rekening, terwijl Edd Brown en Johannes van Overbeek met de #22 in actie komen dit seizoen. Voor de grote endurance wedstrijden (Daytona, Sebring, Watkins Glenn, Petit Le Mans) haalt ESM twee kleppers binnen met Bruno Senna en Brendon Hartley.

Foto's: ESMSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op woensdag 21 december 2016.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons