van der Horst

Cadillac DPi-V.R LMP2 voorgesteld

Cadillac DPi-V.R LMP2
Cadillac DPi-V.R LMP2
Het was een publiek geheim dat Cadillac volgend jaar de opstap zou maken naar de Prototype-klasse in het IMSA WeatherTech SportsCar Championship, maar de Amerikaanse constructeur heeft pas enkele weken geleden voor het eerste publieke optreden van haar nieuwe strijdwapen haar deelname bevestigd. De Cadillac DPi-V.R is gebaseerd op het Dallara LMP2 chassis en zal het onder meer opnemen tegen de 'Daytona Prototype International' (DPi) bolides van Mazda (Speedsource) en Nissan (ESM) in 2017.
Cadillac DPi-V.R LMP2
Cadillac DPi-V.R LMP2
Drie exemplaren van de Cadillac DPi-V.R zullen volgend jaar worden ingezet door Action Express Racing (2) en Wayne Taylor Racing (1). Laatstgenoemd team ondernam overigens het leeuwendeel van het testwerk, dat al sinds september bezig is. Eerder stelde Mazda in Los Angeles al haar strijdwapen voor 2017 voor, terwijl het nog wachten is op de onthulling van de ESM Ligier Nissan. Marc Goossens zal samen met Renger van der Zande opnieuw uitkomen voor Visit Florida op een Riley Mk. 30 DPi, zonder link met een constructeur weliswaar.
 


Lees ook: Mazda onthult als eerste haar DPi (+ Foto's) 
Lees ook: Van der Zande vervoegt Goossens bij VISIT FLORIDA Racing in 2017

Foto's: Cadillac



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op woensdag 30 november 2016.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons