van der Horst

eSports WTCC is dood, leve Esports WTCR!

Esports WTCR Audi RS3 LMS
Esports WTCR Audi RS3 LMS
eSports, er is geen ontkomen meer aan. Ook het WTCC was reeds op de rijdende electronic sports-trein gesprongen en het is dan ook niet meer dan normaal dat de multiplayer video game competitie een vervolg zou krijgen met TCR-toerwagens. Eurosport Events heeft daartoe de overeenkomst met partners RaceRoom Racing Experience en Sector3 Studios verlengd. De competitie wordt op 10 en 11 mei ter gelegenheid van de 24H van de Nürburgring gelanceerd met kwalificaties tijdens dewelke gamers en simracers aan boord van virtuele WTCR-bolides tot het uiterste zullen moeten gaan om er bij te zijn voor de races die op 12 mei live on line gaan. Meer dan 80 gamers maken die dag aanspraak op een deel van de prijzenpot van 25.000 Euro.
Esports WTCR Audi RS3 LMS
Esports WTCR Audi RS3 LMS
Nog voor de launch op de Nürburgring kan men proefdraaien aan het virtuele stuur van een eerste Esports WTCR-model, de Audi RS 3 LMS en dit in een exclusieve chronosessie. Wie zich geroepen voelt, klikt hier.

"Met zeven verschillende modellen ligt er nog veel werk op de plank, maar na de zomer zullen alle wagens, rijders en omlopen voorhanden zijn. Vanaf dan zal de eSports WTCR-competitie zowat gelijklopend met het echte racewerk worden georganiseerd", aldus WTCR-promotor François Ribeiro.

Foto's: FIA WTCRSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op dinsdag 3 april 2018.
  • Powercars

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons