van der Horst

Franciacorta: Day voor de vierde maal op rij - Goossens op podium

Alon Day - CAAL Racing
Alon Day - CAAL Racing
Wie weerhoudt Alon Day van een tweede titel op rij? De tweede meeting van het seizoen zit er nog maar pas op, maar toch moeten we die vraag nu reeds stellen na wederom een dominante vertoning van de Israëliër in zijn CAAL Racing Chevrolet SS. Day won vandaag de tweede wedstrijd van het EK NASCAR in Franciacorta en pakt daarmee een vierde zege in evenveel wedstrijden. Bovendien realiseerde hij ook tweemaal de pole én liet hij in beide wedstrijden de snelste ronde optekenen. Marc Goossens legde beslag op de laatste podiumplaats, nadat hij de tweede stek in de slotronde kwijtspeelde aan een agressief rijdende Lucas Lasserre. Loris Hezemans klopte als vierde af na Goossens en won met voorsprong het Junior-klassement.
Gisteren tikte Hezemans en Goossens elkaar nog uit de race in de strijd voor het podium, maar vandaag eindigden de kemphanen na elkaar. Marconi Abreu won de Challenger-klasse en Stienes Longin zag de finish niet na een gebroken aandrijfas. Anthony Kumpen geraakte niet hoger dan de zesde plaats. Voor het Belgische PK Carsport was het dus een weekend met twee kanten, want in Elite 2 liep alles op wieltjes en in Elite 1 lijken de planeten maar niet op één lijn te willen gaan staan. De volgende manche is in Groot-Brittannië op 9 en 10 juni.

Lees ook: Alon Day wint na late crash Marc Goossens en Loris Hezemans
Lees ook: PK Carsport pakt dubbel in Elite 2
Lees ook: Opnieuw PK Carsport-dubbel met zege voor Dumarey en klassewinst voor de Belgen!

--- Uitslag EURO NASCAR Franciacorta 2018 - Elite 1 Race 2 (pdf) ---

Foto: NASCAR Whelen Euro Series / Stephane Azemard
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op zondag 20 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Franciacorta.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons