van der Horst

Eurosport Events schroeft live streaming WTCR via Facebookpagina terug

World Touring Car Cup
World Touring Car Cup
Behoorlijk tegenvallende kijkcijfers tijdens live streaming van de World Touring Car Cup-races via de officiële WTCR/Oscaro-Facebookpagina deden WTCR-promotor François Ribeiro er toe besluiten het experiment in 2019 deels af te bouwen. De zaterdagrace, de eerste van drie verreden wedstrijden tijdens WTCR-weekends, wordt voortaan niet langer live gestreamed via de Facebook-pagina maar zal via de traditionele TV-transmissie op Eurosport te volgen zijn. Oefenritten en kwalificatiesessies kunnen in 2019 wél nog via Facebook worden gevolgd, alle drie de wedstrijden daarentegen enkel nog via Eurosport live TV-uitzendingen.
World Touring Car Cup
World Touring Car Cup
Het idee om in 2018 een deel van het WTCR-weekend exclusief via Facebook live te streamen werd geïnspireerd door de TCR Interational Series, het inmiddels verdwenen en met het WTCC concurrerende kampioenschap dat zijn meetings toen noodgedwongen live streamde omdat het begrijpelijkerwijs niet op Eurosport beroep kon doen. 

"De live uitzending via Facebook werd een enorme ontgoocheling", weet WTCR promotor Francois Ribeiro. "Een moeilijke zaak. Facebook is een medium en de beste manier om er achter te komen hoe het werkt voor live uitzendingen is een en ander uitproberen. We zijn best wel creatief geweest met clips waarin de rijders als promotor voor de serie optraden en we gaan ook door met randverhalen te brengen, maar de live uitzendingen bleven ver onder de verwachtingen en worden gestopt", aldus Ribeiro die naar verluidt wel meer TV zendtijd beoogt, zowel voor als na de races, teneinde de fans een duidelijker kijk op de (werkingswijze van de) teams te kunnen verschaffen.

Foto's: Hans van OnsemSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op woensdag 9 januari 2019.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons