van der Horst

Exit Sam Bird, welkom Nick Cassidy

Nick Cassidy
Nick Cassidy
Het transferseizoen in de Formule E is nu officieel geopend. Net na de finale werd er al bekend gemaakt dat Sam Bird bij Jaguar vertrokken is. Al was dit voor niemand een verrassing, gezien de geruchten rond gingen dat Nick Cassidy de overstap zou maken van Envision Racing richting het Britse team. Dat werd nu bevestigd en krijgen we dus volgend jaar een complete Kiwi rijdersbezetting bij het team, gezien Mitch Evans wel aanblijft.
Oliver Rowland en Sam Bird
Oliver Rowland en Sam Bird
Sam Bird werd twee jaar geleden binnengehaald om een serieuze worp te doen naar één of beide titels in het kampioenschap, maar ondanks een vliegende start van de Brit kwam hij er daarna nooit echt aan te pas. Integendeel, dit seizoen stond getekend met aanrijdingen tegen teamgenoot Evans. Hij had nog een jaar over op zijn contract, maar mocht dan toch beschikken. Want het team had hun nieuwste aanwinst al in orde, met name Nick Cassidy.

Cassidy had al de link met het Britse merk met dank aan zijn team Envision Racing. Nu maakt hij de overstap naar het hoofdteam en gezien de vorm van dit jaar, is dit op papier een zwaar te duchten team. Hiermee is de eerste transfer van het tussenseizoen rond en het zal nog niet de laatste zijn.

Foto's: Jaguar TCS Racing - Thomas Smets



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op dinsdag 8 augustus 2023.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons