van der Horst

F1 kortnieuws, met COVID-19 als rode draad

Grote Prijs van China
Grote Prijs van China
We bevinden ons goed en wel in het tussenseizoen, maar dat betekent niet dat de Formule 1 de voorbije weken in een winterslaap heeft gezeten. We sommen enkele nieuwtjes voor u op.
Grote Prijs van Australie 2020
Grote Prijs van Australie 2020
De Grote Prijs van Australië moest vorig jaar op het allerlaatste moment worden afgelast, uiteraard vanwege de opmars van het coronavirus. Hoewel de infectiecijfers in het land van de kangoeroes positief evolueren, met reeds heel wat weken met weinig nieuwe besmettingen en quasi geen doden, kan dat allerminst gezegd worden over het Verenigd Koninkrijk. De uitvalsbasis van veel F1-teams is sinds gisteren terug in lockdown en de vraag stelt zich dan ook of dit gevolgen gaat hebben voor de openignsmanche van het 72e F1-seizoen. Een lastige kwestie dus voor de organisatie, die uiteraard weldra moet beslissen over de werkzaamheden in de aanloop naar het evenement.

Wintertesten F1 2020 Barcelona
Wintertesten F1 2020 Barcelona
Met vraagtekens boven de openingsmanche, rijst eveneens de vraag hoe de teams de wintertesten kunnen aansnijden. Normaliter was het Circuit de Barcelona-Catalunya opnieuw het strijdtoneel voor een aantal dagen testwerk, maar ook in Spanje gaan de coronainfecties de hoogte in. Mogelijk alternatief is het circuit van Sakhir in Bahrein, vorig seizoen reeds tweemaal gastheer voor een Grote Prijs. Waarom? Omdat Bahrein eind maart op de kalender prijkt en dus, indien de WK-manche in Australië wegvalt of verlaat wordt, op die manier die locatie logistiek een meer dan logische keuze is. Van 9-11 maart houdt de F2 overigens wintertesten op de piste in de Perzische Golf.

Valtteri Bottas & Lewis Hamilton
Valtteri Bottas & Lewis Hamilton
De enige rijder zonder bevestigd stoeltje voor 2021 is... wereldkampioen Lewis Hamilton. Reeds weken lijkt een nieuwe handtekening slechts een formaliteit, maar een beslissing blijft uit. Er gaan geruchten dat aandeelhouder Daimler een nieuw contractvoorstel tegenhield. Hamilton werd overigens recent geridderd, vanaf nu spreken we dus over Sir Lewis Hamilton.

Lando Norris
Lando Norris
Naast Sir Lewis testten afgelopen seizoen ook Sergio Perez en Lance Stroll positief op COVID-19. De twijfelachtige eer van de eerste F1-rijder met een COVID-19-infectie dit jaar gaat evenwel naar Lando Norris. "Gisteren verloor ik mijn gevoel voor smaak en geurzin. Ik ging meteen in quarantaine en liet me testen. Die test was positief, dus ik heb idereen met wie ik in contact ben geweest op de hoogte gebracht en zal zelf 14 dagen in quarantaine blijven. Ik voel me goed en heb verder geen symptomen", aldus de Britse McLaren-rijder.

Sergio Perez - Racing Point
Sergio Perez - Racing Point
Racing Point werd afgelopen seizoen smalend de roze Mercedes genoemd, omwille van de gelijkenis tussen de wagens van beide teams, maar in 2022 zal ook Williams nauwer gaan samenwerken met de huidige wereldkampioen. Het Britse team heeft namelijk aangekondigd dat het vanaf 2022 meer onderdelen zal gebruiken van Mercedes. Naast de krachtbron, die reeds sinds 2014 van bij het merk met de ster komt, zal Williams ook Mercedes-versnellingsbakken en -hydraulica gebruiken.

Foto's: Racing International Photography, Mercedes-AMG & BWT Racing Point F1



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Formule 1 op dinsdag 5 januari 2021.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons