van der Horst

F1: Mercedes sluit test dominant af

George Russell - Mercedes
George Russell - Mercedes
Mercedes-rijders Lewis Hamilton en George Russell hebben de twee snelste tijden neergezet tijdens de laatste testdag op het Circuit de Catalunya in Barcelona. Ze deden dat allebei op de zachtste bandencompound. Waar de voorbije dagen nauwelijks rode vlaggen te bespeuren waren, was dat vandaag helemaal anders. Vooral Haas en Alpine werden het slachtoffer van mechanische problemen en konden maar een handvol ronden afleggen.
  • Skylimit Events
George Russell had de snelste tijd neergezet in de voormiddag, en in de namiddag had Pirelli een test met de regenbanden gepland. Het circuit werd tijdens de middagpauze kunstmatig nat gemaakt, maar tegen het einde van de namiddag was de baan terug kurkdroog. Zo kon ondermeer Hamilton de snelste tijd van de dag en de week neerzetten.

Sergio Perez (Red Bull) zette de derde snelste tijd neer nadat ook hij tegen het einde van de sessie de intermediates gewisseld had voor slicks. Hij duwde zo teamgenoot Max Verstappen één plaatsje naar achter, op P4. Tijdens een testweek gaat het natuurlijk niet alleen om snelle tijden, ook de betrouwbaarheid is belangrijk. Vandaag werd de sessie maar liefst vijf keer onderbroken.

Pierre Gasly - Alpha Tauri
Pierre Gasly - Alpha Tauri
De eerste rode vlag werd veroorzaakt door Fernando Alonso (Alpine) nadat er een dikke rookpluim uit zijn A522 kwam. Het team liet later weten dat er een hydraulisch probleem was en dat ze de testdag niet meer konden verderzetten. Kort daarna crashte Pierre Gasly (Alpha Tauri) in bocht 5 en beschadigde daarbij ook de nieuwe bolide. Vervolgens veroorzaakte Guanyu Zhou (Alfa Romeo) twee rode vlaggen kort na elkaar. De eerste keer was hij gespind en in de grindbak terecht gekomen, de tweede keer was de wagen stilgevallen. Tot slot zorgde een olielek bij de Aston Martin van Sebastian Vettel voor de vijfde rode vlag.

Al deze rode vlaggen werden in de voormiddag gezwaaid en Alpine, Alpha Tauri, Haas en Aston Martin waren allemaal afwezig in de namiddag door de problemen die ze in de voormiddag kenden. De andere teams kenden een betere betrouwbaarheid en Mercedes, Ferrari, Red Bull, McLaren en Williams konden allemaal meer dan honderd ronden afleggen.

De volgende test gaat door in Bahrein. Ook dan wordt er drie dagen getest, te beginnen op 10 maart.

Uitslag Testdag 3 F1 Wintertest Barcelona 2022

#RijderTeamResultaat
1.Lewis HamiltonMercedes-AMG F1 Team1:19.138
2.George RussellMercedes-AMG F1 Team+0.095
3.Sergio PérezRed Bull Racing+0.418
4.Max VerstappenRed Bull Racing+0.618
5.Sebastian VettelAston Martin Aramco F1 Team+0.686
6.Charles LeclercScuderia Ferrari+0.693
7.Carlos Sainz Jr.Scuderia Ferrari+0.934
8.Alexander AlbonWilliams Racing+1.180
9.Nicholas LatifiWilliams Racing+1.561
10.Daniel RicciardoMcLaren F1 Team+1.652
11.Lando NorrisMcLaren F1 Team+1.689
12.Fernando AlonsoAlpine F1 Team+2.104
13.Guanyu ZhouAlfa Romeo F1 Team+2.801
14.Pierre GaslyScuderia AlphaTauri+3.331
15.Nikita MazepinHaas F1 Team+7.091
16.Valtteri BottasAlfa Romeo F1 Team+11.295



Dit artikel werd gepubliceerd door Rutger Vanhee in Formule 1 op vrijdag 25 februari 2022.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons