van der Horst

Spanje: Overtuigende zege voor Hamilton - Verstappen op podium

Lewis Hamilton - Mercedes
Lewis Hamilton - Mercedes
Lewis Hamilton lijkt zijn drive gevonden te hebben, want de Britse wereldkampioen heeft op het circuit van Barcelona-Catalunya een overtuigende zege geboekt in de Grote Prijs van Spanje - zijn dertigste puntenfinish op rij, een record. Het werd overigens een 1-2 voor Mercedes-AMG, want teamgenoot Valtteri Bottas sloot als tweede af, voor Max Verstappen die opnieuw het podium mocht bestijgen op het circuit waar hij twee jaar geleden zijn eerste zege boekte in zijn eerste wedstrijd voor Red Bull Racing.
  • Skylimit Events
Bij de start slaagde Sebastian Vettel erin een plaatsje te winnen ten koste van Valtteri Bottas en sloot als tweede aan na poleman Hamilton. Enkele bochten verder spinde Romain Grosjean, ditmaal geen verwijt naar Marcus Ericsson, en kegelde in die actie ook meteen Nico Hülkenberg en Pierre Gasly uit de race. Beelden van het incident treft u lager op deze pagina aan. Een Safety Car-neutralisatie was noodzakelijk, maar bij de herstart wijzigden de posities vooraan niet.

Start 2018 F1 GP van Spanje
Start 2018 F1 GP van Spanje
Ferrari trachtte Mercedes onder druk te zetten door de Duitser reeds vroeg in de race binnen te roepen voor een bandenwissel. Vettel behield ternauwernood zijn voordeel op Bottas, terwijl Hamilton zijn leiding verder uitdiepte. Iets later in de wedstrijd diende Esteban Ocon zijn Force India te parkeren met motorproblemen, wat een virtuele safety car uitlokte. Ferrari probeerde te profiteren door Vettel binnen te roepen voor een tweede bandenwissel, maar de stop verliep traag en Vettel viel terug tot de vierde plaats na Max Verstappen. Nadien kon hij geen vuist meer maken tegen de Nederlander, die puik de laatste podiumplaats veroverde op het circuit waar hij twee jaar geleden bij zijn debuut bij Red Bull Racing zijn eerste F1-zege boekte. Voor Kimi Räikkönen werd het een race om snel te vergeten, hij kreeg motorproblemen en diende de wagen in de box te parkeren.

Stoffel Vandoorne - McLaren
Stoffel Vandoorne - McLaren
Een gelijkaardig verhaal werd het voor Stoffel Vandoorne, hij moest met versnellingsbakproblemen zijn McLaren-Renault achterlaten net na de pitexit. Het was echter voordien al geen blitsrace geweest voor de Belg, want hij schoof naast de baan in de eerste bocht van de race en liet na om het veld terug op een correcte manier te vervoegen. Een tijdstraf van vijf seconden was zijn deel. Teamgenoot Fernando Alonso sloot voor zijn thuispubliek de Grote Prijs van Spanje echter als achtste af, een plaats na die andere Spanjaard, Carlos Sainz Jr. - ondanks benzineproblemen in de slotronden. Kevin Magnussen reed een eenzame race, maar eindigde wel op een puike zesde positie, na Daniel Ricciardo die nooit echt in het ritme leek te komen. Sergio Pérez en Charles Leclerc rondden de top tien.

Door Hamilton's tweede zege op rij diept hij zijn voorsprong in de WK-tussenstand verder uit en blijft Mercedes-AMG op kop. De volgende wedstrijd is meteen één van de hoogtepunten van het seizoen, de Grote Prijs van Monaco over twee weken.

Uitslag Race F1 Grote Prijs van Spanje 2018

#RijderTeamResultaat
1.Lewis HamiltonMercedes66 ronden in 1:35:29.972
2.Valtteri BottasMercedes+ 20.593
3.Max VerstappenRed Bull+ 26.873
4.Sebastian VettelFerrari+ 27.584
5.Daniel RicciardoRed Bull+ 50.058
6.Kevin MagnussenHaas+ 1 ronde
7.Carlos Sainz Jr.Renault+ 1 ronde
8.Fernando AlonsoMcLaren+ 1 ronde
9.Sergio PérezForce India+ 2 ronden
10.Charles LeclercAlfa Romeo Sauber+ 2 ronden
11.Lance StrollWilliams+ 2 ronden
12.Brendon HartleyToro Rosso+ 2 ronden
13.Marcus EricssonAlfa Romeo Sauber+ 2 ronden
14.Sergey SirotkinWilliams+ 3 ronden
15.Stoffel VandoorneMcLarenDNF (niet geklasseerd)
16.Esteban OconForce IndiaDNF (niet geklasseerd)
17.Kimi RäikkönenFerrariDNF (niet geklasseerd)
18.Romain GrosjeanHaasDNF (niet geklasseerd)
19.Pierre GaslyToro RossoDNF (niet geklasseerd)
20.Nico HülkenbergRenaultDNF (niet geklasseerd)

Foto: Georges De Coster



  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons