van der Horst

F1 wil vanaf 2019 meer dan 21 races

Start 2017 F1 Monaco GP
Start 2017 F1 Monaco GP
Liberty Media wil vanaf 2019 meer dan 21 F1-races per jaar en zal hiervoor actief op zoek gaan naar nieuwe locaties in plaats van te wachten op potentiële gastlanden; dat zei commercieel directeur Sean Bratches aan de media gisteren in Silverstone. Voor volgend seizoen zal de racekalender 21 manches bevatten - met de komst van races in Frankrijk en Duitsland en het wegvallen van Maleisië – maar het doel van Liberty is om latere jaren verder uit te breiden naar meer dan 21 bestemmingen, en dit in samenspraak met de teams.
  • Skylimit Events
Stoffel Vandoorne - McLaren
Stoffel Vandoorne - McLaren
“We willen, samen met onze teams, werken op vlak van het bepalen naar waar we heen gaan, maar onze visie is om meer dan 21 races per jaar te organiseren”, aldus Bratches. “We willen een beetje meer proactief te werk gaan en daarom ook voluit in het offensief gaan bij het afschuimen van de markten om te zien waar we heen willen. Als we onze optimale kalender in optimale regio's hebben gevonden kunnen we aan tafel zitten met de steden en onze zaak bepleiten, in tegenstelling tot het verleden waar we een beetje minder actief waren met aanbiedingen die bij ons binnenkwamen.”

Kimi Räikkönen - Scuderia Ferrari
Kimi Räikkönen - Scuderia Ferrari
Bratches vulde eraan toe dat de kalender meer gestructureerder moet zijn om de teams te helpen met reiskosten door eventueel langer in de regio te blijven. “We proberen alles beter in te delen per continent: races in Europa, de Amerikaanse races, de races in Azië. Maar het wordt dan weer moeilijk op klimatologisch vlak en het binnen de perken blijven van de contracten.” Maar meer dan 21 races op de kalender hebben neemt ook negatieve dingen met zich mee. “Meer dan 21 races eisen tol, zowel fysiek, emotioneel als economisch. We willen niet te veel back-to-back wedstrijden”, zei Bratches. “Dat zou kunnen leiden tot een kortere winter- of zomerstop.”

Foto's: Georges De Coster




Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op maandag 5 juni 2017.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons