van der Horst

Fabrizio Giovanardi met Alfa Romeo Giulietta TCR by Romeo Ferraris naar FIA WTCR

Alfa Romeo Giulietta TCR
Alfa Romeo Giulietta TCR
Dat ook Alfa Romeo present tekent bij de start van het FIA WTCR-seizoen, was al langer geweten. Met Fabrizio Giovanardi weten we vandaag eindelijk ook wie de door tuner Romeo Ferraris ontwikkelde en door Mulsanne Racing gerunde Alfa Romeo Giulietta TCR zal bemannen. Met de ervaren en in zowat elke serie waarin hij aantrad gelauwerde 51-jarige Italiaan heeft de door Eurosport Events gepromote serie er naast een zevende constructeur nog maar een topper bij.
  • St. Paul
Fabrizio Giovanardi
Fabrizio Giovanardi
Via successen  in karting, Formula 3 en Formula 3000, maakte  Giovanardi in 1992 de overstap naar de toerwagenracerij. Met Alfa Romeo's reeg hij in heel Europa de zeges aan elkaar. In 2002 won hij het uit de as herrezen ETCC, won naderhand ook WTCC-races en schopte het ook tweemaal tot Brits toerwagenkampioen. Hij racete eveneens in de Argentijnse TC2000-series, temde Australische V8's om vorig seizoen terug te keren naar de TCR Italia-series.

Fabrizio Giovanardi
Fabrizio Giovanardi
Voor Romeo Ferraris’ Operations Manager Michela Cerruti is de komst van Giovanardi erg belangrijk. "Racen op het hoogste niveau tegen prestigieuze teams en merken betekent voor ons en Team Mulsanne een grote stap voorwaarts. Dat we daarbij op de ervaring van Fabrizio kunnen rekenen is cruciaal voor ons programma. De positieve feedback die we tijdens de test in Monza van Fabrizio kregen bracht onze droom weer wat dichterbij.  Maar we blijven realist en beseffen dat we er voor 100% tegenaan moeten gaan om in een topserie als FIA WTCR kompetitief te kunnen zijn." klinkt het.

Alfa Romeo Giulietta TCR
Alfa Romeo Giulietta TCR
Toen ik de wagen recent aan de tand mocht voelen was ik erg onder de indruk" aldus Giovanardi. "Voor mij wordt het een comeback op wereldniveau na enkele jaren van inactiviteit, maar mijn passie en honger naar zeges is intact gebleven. In Monza startten we een avontuur dat iedereen die bij het Alfa Romeo Giulietta TCR by Romeo Ferraris- project is betrokken hopelijk veel voldoening zal schenken."

Wie Giovanardi tijdens de FIA WTCR-campagne zal flankeren komen we ongetwijfeld eerstdaags te weten. 

Foto's: FIA WTCR/Romeo Ferraris & Hans van Onsem

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op maandag 19 maart 2018.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons